İsrail Dışişleri Bakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Eli Cohen resmi ziyaretinde Anıtkabir´i ziyaret ederek, Atatürk´ün mozolesine çelenk bıraktı ve Anıtkabir Özel Defterini imzaladı. Cohen daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Toplum
14 Şubat 2023 Salı

Cohen anı defterine, "Dışişleri Bakanı olarak Türkiye'ye, Anıtkabir’e ilk ziyaretimi, deprem felaketinin ardından, dayanışma zamanlarında gerçekleştiriyorum. Bu Atatürk’ün cihanda sulh çağrısının daimiliğine olan inancımızın da bir göstergesidir. Bugün huzurunda ve tarihi mirası önünde bulunduğumuz Atatürk’ün açtığı yoldan, teşkil ettiği eşsiz örnekten hareketle, Türkiye Cumhuriyet’in 100. yılında bize düşen ortak görev, gelecek nesiller için daha güzel bir yaşamın sarsılmaz temellerini birlikte atma sözünü vermektir. Kelimelerin yetersiz kaldığı bir trajedinin yaşandığı böylesi zor zamanlarda ulusum ve İsrail Devleti adına, depremde yaşamını yitirmiş olanlar için taziyelerimi, yaralılar için acil şifa dileklerimi sunuyorum. Aklımız ve dualarımız sizinle” ifadelerini yazdı.

 

Cohen, Ankara'daki temaslarının son ayağında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AFAD binasından ağırlandı. Erdoğan ve Eli Cohen arasındaki basına kapalı görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün