AKM mülti-enstrümantalist Adam Ben Ezra´yı ağırlıyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
8 Şubat 2023 Çarşamba

Günümüz uluslararası müzik dünyasında önemli bir yeri olan İsrailli multi-enstrümantalist, besteci Adam Ben Ezra, dünya çapında sergilediği tek kişilik müzikal şöleniyle İstanbul’da ilk defa, AKM Tiyatro Salonunda sanatseverlerle buluşuyor. Kökleri Türkiye’ye dayanan ve dedesi Bursalı olan sanatçı, kontrbası yeniden tanımlayan müzisyen olarak tanımlanıyor. Ünlü isimlerle sahne paylaşan ve gerçekleştirdiği şovlarla binlerce müzikseverin hayranlığını kazanan Ben Ezra, 12 Eylül akşamı AKM seyircilerine unutamayacakları bir performans sunacak. Sanatçı bu özel konserinde, efektler ve pedalların akıllı bir kombinasyonunu kullanarak, küçük bir orkestraya yakışır otantik bir ses bütünlüğü sağlayacak; caz, funk, latin ve Akdeniz müziğinden örnekler seslendirecek.

Abel Kohen’in filmi ‘VR Future: Virtual Landscapes’ sergisinde gösterildi

Uluslararası sanal gerçeklik ağı Galaxy Network’ün bu yıl ‘VR Future: Virtual Landscapes’ adıyla ikincisini düzenlediği sergi Türkiye, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Japonya ve Güney Kore’nin de aralarında bulunduğu yedi ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşti. Fahad Rehman ve Virgile Mangiavillano’nun Türkiye’de kurduğu platform VR Future’ın ev sahipliğindeki sergide Venedik, Cannes, Tribeca ve Sundance gibi prestijli film festivallerinin VR bölümlerinden ödüllü filmler gösterildi. Abel Kohen'in yaptığı ve ödül kazandığı üç boyutlu ‘Virtual Reality Biolum adlı film; Müze Gazhane'de 3-4-5 Şubat tarihlerinde düzenlenen ‘VR Future: Virtual Landscapes’ sergisinde sergilenen dokuz film arasında yer aldı.


Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Kemancı Alena Baeva’ya eşlik ediyor

BİFO’nun 16 Şubat’ta, Zorlu PSM’de gerçekleştireceği konserde konukları, Amerika’nın en bilinen orkestralarından biri olan Seattle Senfoni Orkestrasının müzik direktörü ve şefi Ludovic Morlot ile ‘büyüleyici bir ses ustası’ olarak tanınan, konser performanslarının yanı sıra albüm kayıtlarıyla da kariyerinin en üretken dönemini yaşayan keman sanatçısı Alena Baeva olacak. Konserde, Bartok ve Brahms eserlerinden bir seçki sunulacak.

Nejad Devrim 100 yaşında

Galeri Nev İstanbul, doğumunun yüzüncü yılında Türk resminde modern sanatın en önemli sanatçılarından Nejad Devrim’i farklı yıllardan eserlerinin bir araya geldiği bir seçkiyle anıyor. Sanatçının kariyeri süresince ürettiği kâğıt ve tuval işlerden bir bölümünü yeni bir kurguyla sunan sergi, 10 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında izlenebilecek. Cumhuriyetle yaşıt olan Nejad Devrim, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin inşasına paralel olarak modern Türk resmini inşa eden sanatçılar arasındadır. Özellikle İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki eğitimi sırasında hocası Léopold Lévy’den aldığı derslerle resmini dönüştürmeyi başaran sanatçı, henüz 23 yaşındayken Paris’e giderek şehrin entelektüel çevresi içinde yer aldı. Devrim’in zengin renk anlayışı, lekeci yaklaşımı ve lirik soyut anlatımları, bu kez 100. yaşına denk düşen bir zamanda, izleyiciyle yeniden etkileşime girerek yeni yorumlara açılmayı bekliyor.

Peter Zimmermann’ın ‘Sticker’ı Dirimart’ta

Dirimart, 2-26 Şubat tarihleri arasında Peter Zimmermann’ın yakın dönemde ürettiği işleri bir araya getiren ‘Sticker’ başlıklı beşinci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Zimmermann bu sergide, kendine has tekniğiyle tuvale işlediği sanal algoritmalara odaklanıyor. Sanatçı, dijitalleştirme ve buna bağlı temsil süreçleriyle ilgilenmeye 1990’lı yıllarda başladı. Sergide yeni epoksi reçine tablolar, etiket oluşumlarıyla bir araya geliyor. Burada esas sergilenen, algoritmaların düşünüş ve davranışımızı ne kadar derinden etkilediği ve gerçeklikle algıya dair kavrayışımızı nasıl şekillendirdiği üzerine suni bir inceleme.

Pera Film’den Yeni Bir Seçki: ‘Uğrak’

Pera Film, 2023’ün ilk film programı Uğrak ile İstanbul’u bazen bir set, bazen dekor, bazen de ana karakter olarak ele alan, onu bir uğrak yerine dönüştüren filmleri buluşturuyor. Pera Müzesinde sergilenmekte olan Zamane İstanbulları sergisi kapsamında düzenlenen programdaki filmler dört farklı yönetmenin, Alain Robbe-Grillet, Mika Kaurismäki, Maurice Pialat ve Merlyn Solakhan’ın imzasını taşıyor. Deneysel, belgesel ve kurmaca türlerinden dokuz filmi bir araya getiren ‘Uğrak’ seçkisi, 26 Şubat’a kadar Pera Müzesi oditoryumunda izlenebilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün