İsrail´den 150 kişilik yardım ekibi

Dünya
8 Şubat 2023 Çarşamba

İsrail, Zeytin Dalları adını verdiği bir operasyonla, deprem bölgesine yardım için yola çıktı. İsrail ordusu IDF, İsrail Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığının ortak operasyonu olarak açıklanan ekip, Salı sabahı erken saatlerde Adana’ya iniş yaptı.

IDF’in Ulusal Kurtarma Bölümü Başkanı Emekli Albay Golan Vach, ekibin hareketinden önce yaptığı basın toplantısında, grubun üçte birinin idare ve istihbarat elemanlarından oluştuğunu, kalan üçte ikinin ise kurtarma, tıp ve mühendislik alanlarında uzman olduğunu açıkladı. Ekipte ayrıca, çoğunluğunu yedeklerin oluşturduğu askerler de bulunuyor.

Kurtarma Bölümünün, çıktığı 31. sefer olduğunu kaydeden Vach, saha hastanesi de kurmak için onay aldıklarını belirtti.

İsrail ekibinin Türk mevkidaşları ve diğer ülkelerden gelen ekiplerle işbirliği içinde çalışacağını belirten Albay Vach, “Şimdiye kadar kazandığımız tüm deneyimi hayat kurtarmak ve Türkiye’ye yardım etmek için kullanacağız” dedi.

Pazartesi akşama doğru, İsrailli küçük bir arama-kurtarma ekibinin Türkiye’ye gelerek durumu analiz ettiği belirtildi. Gaziantep’e inen keşif grubunun misyonu, yıkım alanlarının hızlı bir şekilde haritalanması yoluyla kurtarma çabalarına acil yardım etmek olarak açıklandı.

İsrail Dışişleri Bakanlığının, insani yardım malzemesi içeren üçüncü bir sefer için de hazırlık yaptığı açıklandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün