Or Yom´ da sıra dışı bir piyano konseri: Carmen Dilara Bağış

1 Şubat günü Or Yom Huzurevinde harika bir konsere tanık olduk. Genç kızlığa yeni adımlarını atan, 2010 yılı doğumlu Carmen Dilara Bağış daha önce de tanıştığı yaşlılar için klasik müzikten oluşan parçalarını sundu.

Elda SASUN Söyleşi
8 Şubat 2023 Çarşamba

Or Yom’lulara Bach, Beethoven, Brahms, Ravel, Mendelsson ve Adnan Saygun’un bestelerinden oluşan parçaları seslendiren genç yetenek Carmen Dilara Bağış’la konser sonrası sohbet etme fırsatını da bulduk.

Dünyaya geldiğinde, babası sanki içine doğmuş gibi, dinlediği operadan esinlenerek kızına Carmen adını vermek istemiş. Ne tesadüftür ki müzikle ilgisi olmayan bir kişi olarak, bu isimle adeta bebeğin geleceğini öngörmüş. Anne de kızına Dilara ismini eklemiş. Carmen ismini sanki daha çok benimsemiş olduğunu anlatan genç kızımız, okuma yazmayı üç buçuk yaşında öğrendiği için ilkokula başlama zamanı geldiğinde sınıf atlaması önerilmiş ve bu yetenekli çocuk ilkokula üçüncü sınıftan başlamış. Carmen Dilara’ya müzikle ilgisini sorduğumda “Her ağladığında annem evde olan dijital piyanoda bir şeyler çalarmış ve ben de hemen ağlamayı kesermişim. Beş - altı yaşlarında ilkokula başlayınca annem müziği sevdiğimi ve müziğe ilgimi anlayınca beni bir piyano kursuna yazdırmış. Bir yıl kursa gittikten sonra öğretmenlerim tarafından Mimar Sinan Üniversitesi’nin yarı zamanlı piyano bölümüne yönlendirildim. Yarı zamanlı piyano sınavını kazandığımı duyunca çok sevindim. Müzik böylece hayatımın bir parçası oldu” diye anlattı.

Carmen bu yıl MSGSÜ Lise 1 Piyano Bölümü öğrencisi. Pandemi döneminde ve öncesinde katıldığı birçok uluslararası yarışmadan birincilik ödülleri yanı sıra çeşitli ödüller almış gelecek vadeden bir yetenek. 2022 yılında İtalya’da katıldığı 9. International Piano Competition Città di San Donà di Piave’de birinciliğe ve ‘Promise Talent’ Ödülüne layık görüldü.

Or Yom’da konser fikri nasıl doğdu?

Konser babamın fikriydi. Babam 2020 yılından beri huzurevini tanıyor ve oraya emek vermişti. Pandemi esnasında Or Yom için online konserler de vermiştik. Bu kez konserin canlı olmasını arzu ettik.

Gelecek için hayallerin, amaçların nedir?

Yurt dışında okumak istiyorum. Yurt dışındaki yarışmalara, festivallere katılmak istiyorum. Maalesef bu konuda bazı vize sorunları da yaşadığımdan dolayı birçoğuna online katılıyorum. Ayrıca dünyaca ünlü bir konser piyanisti ve Bach yorumcusu olmak istiyorum. Diğer bestecileri çok sevsem de Bach’ın bende yeri çok ayrı.

Carmen’e başarılarının devamını ve hayallerinin gerçekleşmesini diliyoruz.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün