İsrail: ´´Türkiye´ye ihtiyaç olan her türlü yardımı sunmaya hazırız´´

İsrail Dışişleri Bakanlığı, 10 ilde yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan depremin ardından Türkiye´ye yardım etmek için hazırlık yaptığını açıkladı.

Toplum
6 Şubat 2023 Pazartesi

Dışişleri Bakanı Eli Cohen, "İsrail Devleti adına, Türkiye'nin güneyinde meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle Türk halkına derin üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Kalbimiz hayatını kaybedenlerle birlikte, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dışişleri Bakanlığı'na, bu zor felaketle başa çıkmak için Türkiye'ye hızlı bir yardım planı yürütmesi talimatını verdim” dedi.

Cohen, durumu görüşmek üzere pazartesi sabahı Dışişleri Bakanlığı'nda bakanlık CEO'su Ronen Levi ile birlikte bir acil durum toplantısı düzenledi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) ve Savunma Bakanlığına, acil yardım sağlamak için derhal hazırlanmaları talimatı verdiğini açıkladı.

Gallant yaptığı açıklamada, "Güvenlik güçleri gereken her türlü yardımı sunmaya hazır. İsrail kurtarma ekipleri yıllar boyunca afet bölgeleriyle başa çıkma ve hayat kurtarma misyonunda çok fazla deneyime sahip’’ dedi.

Gallant ayrıca Türk mevkidaşı Orgeneral Hulusi Akar ile görüştüğünü ve İsrail güvenlik güçlerinin gerekli hayat kurtarma çabalarında Türk milletine yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

İsrail Sağlık Bakanlığı ve özel kuruluşlar da Türkiye’ye yardıma hazır olduklarını ifade ettiler.

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileyerek can ve mal kayıpları dolayısıyla üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Herzog, "İsrail Devleti her zaman mümkün olan her şekilde yardıma hazırdır" diye ekledi. Bu acı anda kalbimiz yaslı aileler ve Türk halkıyla birlikte” dedi.

İsrail'in Türkiye Büyükelçisi Irit Lillian Twiiter’da yaptığı paylaşımda, "Depremin korkunç sonuçlarını gördük. İsrail'in aklı Türkiye ve halkıyla birlikte" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün