Aşırı sağcı Polonyalı Youtube kanalı, Yahudileri ve Ukraynalı mültecileri hedef alıyor

Polonya´nın önde gelen ırkçılık karşıtı derneği Never Again, 250 bin aboneye sahip aşırı sağcı Polonyalı bir Youtube kanalının düzenli olarak Yahudileri, LGBTQ+ topluluğunu ve Ukraynalı mültecileri hedef alan içerik ürettiğini açıkladı.

Dünya
2 Şubat 2023 Perşembe

Ulusal Medya isimli Youtube kanalı, 11 Kasım'da Varşova'da her yıl aşırı milliyetçi "Bağımsızlık Yürüyüşü" düzenleyen aşırı sağcı aktivist Robert Bakiewicz tarafından yönetiliyor.

Never Again Derneği'ne göre, Ulusal Medya, Polonya Kültür ve Ulusal Miras Bakanlığı tarafından dağıtılan kamu fonlarından yaklaşık 1 milyon dolar fon aldı.

Dernek, Ulusal Medya’nın çok sayıda antisemit içerik ürettiğini kaydetti. Bu antisemit içerikleri arasında, Yahudilerin Hristiyan çocukları ritüel amaçlarla öldürmek gibi kan iftirası suçlamaları, Ukrayna'daki savaşın arkasında Yahudilerin olması ve Yahudilerin mali kazanç için Holokost tarihinin gerçeklerini çarpıtması gibi iddialar yer alıyor.

Kanalın geçen yılki antisemit örnekleri arasında, Yahudilerin insan ve hayvanların kanını öncelikle tıbbi amaçlarla olduğu kadar ritüel amaçlarla da kullandığına dair somut kanıtlar olduğu şeklindeki yorumu da yer alıyor.

Never Again araştırmacısı Jacek Dziegielewski, yaptığı açıklamada, ‘‘Ulusal Medya kanalının içerikleri Youtube topluluk standartlarını açıkça ihlal ediyor. Youtube'un harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün