İsrail´den yapay zekâ teknolojisiyle diplomasi devrimi

İsrail Dışişleri Bakanlığı geçen hafta, çevrimiçi kullanıcıların yapay zekâ kullanarak sosyal medyada bir İsrailli diplomatla sohbet etmelerine olanak tanıyan birçok klip yayınladı.

Dünya
31 Ocak 2023 Salı

Dışişleri Bakanlığı, video oluşturma platformu D-ID'nin yardımıyla, Çince, Farsça, Arapça, Hintçe, Türkçe, Yunanca, Rusça ve Portekizce olmak üzere 8 farklı dilde klipler paylaştı.

Videolarda, bakanlığın Dijital Diplomasi Departmanı Müdürü David Saranga izleyicilerle ana dillerinde konuşuyor. Videolarda, İsrailli diplomatın dilini ve dudak hareketlerini kullanıcının tercihine göre ayarlamak için yapay zekâ teknolojisini kullanılıyor.

Bu videolar, İsrail'in uluslararası izleyicilere ulaşma ve denizaşırı ülkelerde daha erişilebilir hale gelmek istemesi sebebiyle paylaşılmaya başlandı. Videolar yalnızca iki gün içinde Twitter'da bir milyondan fazla görüntülendi.

David Saranga, "Her temsilcilik ofisi İbraniceye hâkim olmayabilir, ancak İsrail teknolojisinin yardımıyla mesajımızı geniş bir kitleye hızlı, verimli ve net bir şekilde iletebiliriz" dedi.

İsrail’in resmi Twitter hesabından Türkçe paylaştığı videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://twitter.com/Israel/status/1617872377890889728

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün