Almanya´da Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü

Egemen CANTÜRK Dünya
30 Ocak 2023 Pazartesi

Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü‘nde Almanya`nın pek çok kentinde anma törenleri düzenlendi. Federal Meclis`te düzenlenen anma töreninde Holokost`ta yaşamını yitirenler anıldı. Holokost`tan sağ kutulan Margot Friedländer yaptığı açıklamada ‘‘Her zaman uyanık olmayız. Irkçılar ve antisemitler azınlıkta olabilirler ama toplumda yaratacakları etki tehlikeli olabilir‘‘ uyarısında bulundu. Margot Friedländer 1921 yılında Berlin`de dünyaya geldi. 1944`de toplama kampı Theresienstadt`a gönderildi. Friedländer ilerlemiş yaşına rağmen Almanya`da düzenlenen seminer ve toplantılarda gençlerle biraraya geliyor ve deneyimlerini paylaşıyor.    

Almanya`da Yahudi kültürünün izlerini taşıyan Rheinland-Pfalz eyaletinde de Holokost kurbanları pek çok etkinlikle anıldı. Anma etkinliklerine bu yıl Trier ev sahipliği yaptı. Pek çok siyasi temsilcinin katıldığı Trier`daki anma etkinlikleri Konstantin Bazilikasında gerçekleşti. Etkinlikte Nazi döneminde katledilen 6 milyon Yahudi anıldı.

Uluslararası Holokost’u Anma Günü Sovyet Rusya ordusunun Auschwitz Toplama Kampındaki Yahudi tutsakları kurtardıkları günün anısına her yıl 27 Ocak`ta düzenleniyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün