Kudüs´teki Ateret Avraam Sinagogu saldırısına Türkiye´den kınama

Dışişleri Bakanlığı Kudüs´te Ateret Avraam Sinagoguna düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı terör saldırısını kınadı.

Dünya
30 Ocak 2023 Pazartesi

Dışişleri Bakanlığı, Kudüs’teki sinagoga düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kudüs’te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz. Son dönemde bölgede artış gösteren saldırıların yeni bir şiddet sarmalına dönüşmesinden endişe duyuyor, tüm tarafları itidale ve bu tür olayların durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" sözlerine yer verildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter’da yaptığı paylaşımda, ‘‘Kudüs’te bir sinagoga düzenlenen terör saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Bu terör saldırısını kınıyoruz. İsrail Hükümeti ve halkına, saldırıda yakınlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz... ‘’ dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Twitter’da yaptığı paylaşımda, ‘‘Kudüs’te sinagoga düzenlenen saldırıları kınıyorum. Mabetlere ve mabetlerdeki insanlara saldırı asla tasvip edilemez. Hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kudüs’teki sinagoga düzenlenen silahlı saldırı nedeniyle İsrail Başbakanı Netanyahu’ya geçmiş olsun mektubu gönderdi.

Küresel İmam Konseyi, Kudüs'teki sinagoga yapılan ve 8 kişinin hayatına mal olan terör saldırısını sert ifadelerle kınadı. Konsey, ‘‘Biz Yahudi kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz. Terör saldırısında hayatını kaybedenlere ve ailelerine dua ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

BAE Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakanlığı (MoFAIC) yaptığı açıklamada, BAE'nin bu suç eylemlerini güçlü bir şekilde kınadığını ve insani değerlere aykırı olarak güvenlik ve istikrarı baltalamayı amaçlayan her türlü şiddet ve terörizmi kalıcı olarak reddettiğini belirtti.

Bakanlık ayrıca İsrail hükümetine ve saldırının kurbanlarının ailelerine başsağlığı ve taziyelerini iletti ve tüm yaralılara acil şifalar diledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün