İkinci Bahar Korosundan yeni yılın ilk konseri

İkinci Bahar Korosu, 19 Ocak Perşembe gecesi Cemil Candaş Kültür Merkezinde, 550´ye yakın müziksevere seslenerek yeni yıla merhaba dedi.

Toplum
25 Ocak 2023 Çarşamba

Rıfat Güller

Gece, sunucu Eda Bardavit ve Grup Başkanı Leon Esim’in açılış ve teşekkür konuşmalarıyla başladı. Ardından Şef ve Müzik Hocası Kaan Sezerler müziğin ve nağmelerin startını verdi.

İki bölüm halinde 23 parçayı seslendiren koro, 15 dakikalık arayla yaklaşık 2,5 saat konuklarını adeta müziğe doyurdu. Koro, İbranice ve Judeo-Espanyol şarkıların dışında yoğunluk olarak Türk Sanat Müziğinden parçalar seslendirdi. Güftesi ve bestesi koro üyelerinden Rıfat Güller’e, notaya alım ve introsu Kaan Sezerler’e ait; koronun simgesi olan İkinci Bahar şarkısı çok alkış aldı. Koro, Sezerler’in ustaca yönetimiyle, dinleyicilerle bütünleşerek okunan Hava Nagila şarkısıyla ilk bölümü bitirdi.

İkinci bölüm, Şef Sezerler’in, ‘Kimseye Etmem Şikayet’ adlı eserin hazin hikayesini anlatımıyla başladı. Seyirciyi etkileyen bu hikaye şarkıya farklı bir anlam kattı.

Rina Yanni-Elyo Muraben ve Eti Grayf-Rıfat Güller’in düetleriyle, ‘Hatırla Ey Peri’ şarkısının Türkçe ve Judeo-Espanyol dilinde söylemiyle, seyircinin ‘Telli Turna’ şarkısına telefonlarındaki ışıkla katılmalarıyla, Kaan Hoca’nın bir mezmurun müziğini Judeo-Espanyol dilinde sürpriz olarak okumasıyla, koro ve saz heyetini aynı anda idare etmesiyle, İkinci Bahar Korosu’nun hem eğlenip, hem de eğlendirmeleriyle, sona erdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün