Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri sahiplerini buldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi´nin düzenlediği İzmir´in tarihi ve kültürel mirasına duyarlılığın simgesi olan ´18. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödül´ töreni gerçekleşti. Yahudiler ve Yahudi kültürü hakkında çalışmalara imza atan isimler de ödüle hak kazandı.

Toplum
18 Ocak 2023 Çarşamba

10 Ocak Salı günü gerçekleşen ödül tören, İzmir’in önemli tarihi mekânlarından biri olan Milli Sinema İzmir Devlet Opera ve Balesi Elhamra Sahnesinde yapıldı.‘Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri Programı’ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce tarihi mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını özendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenleniyor.

31 başvurunun ödüle layık bulunduğu törende konuşan İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu ülkenin yarınlarına, insanlarının hayallerine hep birlikte sahip çıkacağız. Ve göreceksiniz, İzmir, geleceğin Türkiye’sinin inşa edildiği yer olacak. Hatırlatmak isterim ki bu projemiz bir yarışma değil. Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri ile İzmir’in geçmişini geleceğe taşıyan bir ölümsüzlük köprüsü inşa ediyoruz. Bu ödül yalnızca tarihe değil, aynı zamanda geleceğe olan saygımızın bir ifadesi. Çünkü geçmişini anlamayan bir toplumun geleceği de olmaz. Bizim için geçmiş, yad edilmesi gereken bir anı değil. Geleceğimizin inşasına rehberlik eden bir ışıktır. İşte bu yüzden bugün ödül alan her değerimiz, bizim geleceğimizin teminatıdır” dedi.

Törende, ‘Tarihi Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı’ Ödülüne Uluç Hanhan, Yaşar Ürük, Saadet Erciyas, Doç. Dr. Yurdagül Bezirgan Arar ve Yılmaz Göçmen’in yanı sıra ‘Foto Gagin Gözüyle İzmirli Yahudiler ve Karataş’ Fotoğraf Projesi ile Selim Bonfil, Yahudi kültürüne yönelik tüm yayınları ile Siren Bora ve düzenlediği Sefarad Kültür Festivali ile de Nesim Bencoya layık görüldüler. ‘Özgün İşlevin Korunduğu Esaslı Onarım’ Ödülü ise Ets Hayim Sinagogu ile Elif Kocabıyık ve Daniele Savasta Evi’nin oldu. Tarihi Yapıda Yaşam Ödülü alanların arasında da Rafael Palombo’nun adını taşıyan Palombo Ticaret yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün