İsrail Turları ile Ortadoğu´nun güzelliklerini keşfedin!

Seyahat
17 Ocak 2023 Salı

Kızıldeniz’in kuzey kıyısında yer alan İsrail, yurt dışı tatilleri kapsamında yeni yerler keşfetmek isteyenlere birbirinden çekici seçenekler sunmakta. İnsanlık tarihinin belki de en eski yerleşim yerlerinden biri olan kadim topraklarda keşfedebileceğiniz pek çok yer var. Dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlayan ülke, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra inanç turizmi kapsamında da rağbet görmekte. Yalnızca Ortadoğu özelinde değil dünya çapında görülmesi gereken yerlerden biri olan İsrail, tüm cazibesiyle sizleri bekliyor. Peki keyifli hatıralar biriktirebileceğiniz İsrail turları için nasıl bir plan yapmak gerekli? İşte karşınızdaİsrail geziniz sırasında sizlere yardımcı olacak rehber niteliğindeki yazımız, keyifli okumalar.

1.   Bunları bilmeden İsrail Turuna çıkmayın!

İsrail gezi turları ile birlikte elbette çok güzel hatıralar biriktirecek, yeni yerler keşfedecek ve belki de hayatınız boyunca unutamayacağınız anlara tanıklık edeceksiniz. Ancak her yurt dışı gezisinde olduğu gibi İsrail’e gitmeden önce de bilmeniz gereken bazı durumlar var. Bunları bilmeniz belki hayati derecede önem taşımasa bile gezilerinizi daha konforlu hale getirebilir.

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki İsrail’in para birimi şekel. Şekeli döviz bürolarında NIS ya da ILS kısaltmalarıyla görebilirsiniz. Genellikle Türk lirasına denk gelen şekel dışında İsrail’de pek tabi ki dolarla da ödeme yapabilirsiniz. Öte yandan kredi kartı ile ödeme de İsrail’in hemen hemen her yerinde kabul edilmekte.

Eğer Türkiye’nin nemli ve sıcak bölgelerinde yaşamıyorsanız İsrail size biraz farklı gelebilir. Çünkü havası gerçekten çok sıcak ve nemli. Özellikle İsrail gezilerini yaz ayları için planlayan varsa mutlaka yanında hafif ve ince kıyafetler getirsin. Elbette güneş kremi, gözlük ve şapkayı da unutmayın! İsrail’deki prizler Türkiye’dekiyle aynı. Bu nedenle yanınıza herhangi bir priz dönüştürücü almanıza gerek yok.

İsrail turunu özel günlere denk getirerek daha anlamlı hale getirebilirsiniz. Örneğin Kurban Bayramı İsrail ve Kudüs Turu ile keyifli bir tatil yaşarken kutsal mekânları da ziyaret edebilirsiniz.

2.   Eğlenceye İsrail’de tam gaz devam edin!

İsrail denildiği zaman akla hemen eğlence veya sanatsal aktiviteler gelmiyor doğru. Ancak İsrail’e gitmeden önce tüm bu önyargılarınızı bir tarafa bırakmanız gerekecek. Özellikle müzik toplulukları bakımından dünyanın en önemli sanat oluşumlarına ev sahipliği yapan İsrail’de buna benzer birçok detaya tanıklık edebilirsiniz. İsrail Filarmoni Orkestrası ve Yeni İsrail Orkestrası buna örnek sayılabilecek oluşumlardan sadece birkaçı. Bunun yanı sıra eğer İsrail tatil turu planınızı temmuz ayına denk getirirseniz sizlere bir tavsiyemiz olacak: Karmiel Dans Festivali.

İsrail’de özellikle Kudüs - Tel Aviv Turu ile gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Çünkü bu iki şehirde hizmet veren pek çok eğlence mekânı mevcut. Bu mekânlarda dünyanın en ünlü DJ’leri sahne alırken aynı zamanda farklı kategorideki müzik dinletileri de yapılmakta. Genellikle Avrupalı ve Amerikan turistlere hitap eden bu tarz eğlence mekânları dışında İsrail’de çok sayıda opera, bale ve tiyatro gösterisi de düzenleniyor. Geziniz sırasında vakit ayırabilirseniz mutlaka bu tarz aktivitelere katılmanızı tavsiye ederiz.

3.   İsrail Turları sırasında bu yerleri mutlaka görün!

İsrail’e gelir gelmez bir an önce ülkeyi keşfedebilmek için sabırsızlanacağınıza eminiz. Ülkenin en çok ilgi gören yerlerini ve bu kapsamda en turistik destinasyonlarını görebilmeniz için sizlere bir liste hazırladık. İsrail turları sırasında bu yerleri görmeyi sakın ihmal etmeyin!

İşte karşınızda İsrail’de mutlaka görmeniz gereken o eşsiz yerler;

Ağlama Duvarı

İsrail denilince belki de akla gelen ilk detaylardan biri Ağlama Duvarı. Kudüs’te yer alan Ağlama Duvarı, İsrail’i inanç turizmi kapsamında popüler yapan özelliklerinden sadece biri. 3 Gece Mescidi Aksa ve Kudüs Turu ile hem Ağlama Duvarı’nı hem Mescidi Aksa’yı hem de Kudüs’teki pek çok cazibe merkezini görebilirsiniz. Kadınlar ve erkekler için ayrı ibadet noktaları düzenlenmiş durumda. Şehir merkezindeki Yahudi mahallesi sınırları içerisinde görebileceğiniz Ağlama Duvarı, özellikle fotoğrafçılar için harika bir alternatif. Bunun yanı sıra farklı kültür ev inanışları keşfetmek isteyenler için ise bulunmaz bir nimet.

Lut Gölü

Lut Gölü, sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra gizemli hikayesiyle de meşhur bu yer. Dünyanın en alçak gölü unvanına sahip olması onu tabii ki eşsiz yapıyor. Öte yandan tuzluluk oranının ortalama yüzde 30 olduğu düşünülünce buranın gerçekten bambaşka olduğuna kanaat getiriyorsunuz. Gerçeküstü manzaralara tanıklık edebileceğiniz Lut Gölü’nü mutlaka İsrail gezileriniz sırasında ziyaret etmelisiniz.

Kubbet-üs-Sahra

Kudüs’ün eski şehir bölgesinde yer alan Kubbet-üs-Sahra, Emevîler zamanından kalma bir şaheser. Şehrin en turistik yerlerinden biri konumunda olan Kubbet-üs-Sahra, devasa yüksekliğinin yanı sıra inanç turizmi kapsamında oldukça fazla ilgi görmekte.

Yahudi Diaspora Müzesi

İsrail’e geldiğinizde ülkenin geçmişi ile ilgili bilgi sahibi olmak isterseniz size harika bir önerimiz var: Yahudi Diaspora Müzesi. Tel Aviv Turu sırasında görebileceğiniz müze, 1978 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaya devam etmekte. Yahudi halkının geçmişine dair önemli izlere tanıklık edebileceğinizi bu müzeden çıktıktan sonra Tel Aviv Üniversitesi’nin kampüsünde biraz tur atabilirsiniz.

Masada Milli Parkı

Necef Çölü yakınlarında konumlanan Masada Milli Parkı, İsrail’in en ünlü kültürel ve tarihi miraslarından biri konumunda. Oldukça ilginç bir hikayesi bulunan Masada Milli Parkı, 2001 senesinde UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak tescillenmiş durumda.

Ramat Gan Ulusal Parkı

İsrail gezileriniz sırasında biraz dinlenmek ve yeşilliklerin arasında eşsiz manzaralara tanıklık etmek için gideceğiniz yer mutlaka Ramat Gan Ulusal Parkı olmalı. Rekreasyon alanı olarak kurulan park, günün her saati açık olmakla birlikte çok sayıda aktiviteye de ev sahipliği yapmakta. Özellikle çocuklu ailelerin keyifli vakit geçirebilecekleri birçok aktiviteye imkân sağlayan park, haftanın her günü ziyarete açık.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün