ABD´nin ´´2. beyefendisi´´ antisemitizmle mücadele için Polonya ve Almanya´ya gidiyor

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris´in eşi, 2. beyefendi Doug Emhoff, Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü törenine katılmak ve dünyada yükselen antisemitizmle mücadele amaçlı toplantılar yapmak üzere ocak ayının sonlarında Polonya ve Almanya´yı ziyaret edecek.

Dünya
13 Ocak 2023 Cuma

Yahudi asıllı Emhoff, Polonya ziyaretinde Auschwitz-Birkenau ölüm kampına da gidecek ve çelenk koyma törenine katılacak. Daha sonra, antisemitizmle mücadele için çalışan Avrupa özel elçileri ve koordinatörlerinin bir toplantısına katılmak üzere Berlin'e gidecek.

ABD'nin antisemitizmle mücadele özel temsilcisi Büyükelçi Deborah Lipstadt, gezinin bazı bölümlerinde Emhoff’a katılacak. 

Emhoff yaptığı bir açıklamada, "Bu sorumluluğun ağırlığını anlıyorum. 2. beyefendi olarak tekrar edeyim, sessiz kalmayacağım. Yahudi olarak yaşamaktan gurur duyuyorum. Korkmuyorum. Korku içinde yaşayamayız. Nefrete, bağnazlığa ve yalanlara karşı sesimi yükselteceğim. Faşist katilleri öven ve aşırılık yanlılarını idealize edenlere karşı sesimi yükselteceğim’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün