Ünlü opera eseri La Bayadere AKM´de

Tuna SAYLAĞ Sanat
11 Ocak 2023 Çarşamba

Atatürk Kültür Merkezi izleyiciyi, 14 Ocak’ta büyük bale eserlerinden La Bayadère ile buluşturuyor. İDOB tarafından sahnelenecek olan eserin Hindistan’da geçen konusu, aşk ve entrika yüklü sihirli atmosferi, Marius Petipa’nın eşsiz koreografisi, Ludwig Minkus’un müziğinin melodik çekiciliğinin yanı sıra, gösterişli töresellik ve etnik öğeler içeren sahneleri ve danslarıyla bale severlere çok şey vadediyor. La Bayadère 14, 18, 21, 25, 28, 31 Ocak'ta izleyicisi ile buluşmaya devam edecek.

Golden Horn Brass ile “Pera'da Yeni Yıl”

Pera Müzesi, 2023 yılını Pera Klasikleri adlı yeni klasik müzik serisiyle karşılıyor. Konser serisinin ilk konuğu, Türkiye’nin en uzun soluklu nefesli beşlisi Golden Horn Brass.  Bakır nefesli enstrümanları daha yaygın ve popüler hale getirmek amacıyla 2004’te müzik yolculuğuna başlayan topluluk, 14 Ocak akşamı, Pera Müzesinde Mozart’tan Bizet’ye, Verdi’den Rodriguez’e uzanan zengin bir repertuar sunacak.

Islak Işık

Dirimart Dolapdere, Ebru Uygun’un Islak Işık adlı kişisel sergisine 5-29 Ocak arasında ev sahipliği yapıyor. Resminin konusunu yine resmin kendi bileşenlerini sorgulayarak oluşturan Uygun, bu kez üretim pratiğinin odağını tuval yüzeyinin ötesine taşıdığı son dönem işleriyle izleyici karşısına çıkıyor. Sergideki eserler, kendi bünyesi içerisinde birikme, tortulanma, parçalanma, bozulma, kırılma, iyileşme, dönüşme gibi süreçlerden geçerek bir durumdan başka bir duruma ve belki de ondan hiç beklenmeyen referansların ihtimallerine kapı aralıyor.

Nilüfer Tokay’ın Uyanış sergisi Yapı Kredi bomontiada’da

Yapı Kredi bomontiada, 9-22 Ocak arasında ressam Nilüfer Tokay’ın, sanat camiasında tanındığı adıyla Nilo’nun, Uyanış sergisine ev sahipliği yapıyor. Hayata verdiği anlam ve değer ölçülerini pandemi döneminde sorgulayarak, gözlerini kendinden ayırıp dış dünyayı gözlemlemeye odaklanan Nilo’nun kompozit üzeri karışık teknikle çalıştığı tablolarından oluşan sergide, sanatçı Orbay Özgürbüz de dokumaları ile sanatçıya eşlik edecek.

For Book Lovers

28 Ocak tarihine kadar Mixer proje odasında izleyebileceğimiz For Book Lovers adlı grup sergisi, Levent Aygül, Memed Erdener, Hatice Karadağ, Begüm Mütevellioğlu, Rugül Serbest, Meltem Sırtıkara ve Sevil Tunaboylu’nun çalışmalarını bir araya getiriyor. Sergi, David Trigg tarafından hazırlanan Reading Art: Art for Book Lovers adlı kitaptan esinlenerek düzenlenmiştir. Kitap, sanat tarihi boyunca içinde kitap bulunduran farklı üretim biçimlerinden eserleri bir araya getiriyor. Sergi ise yakın dönemde güncel sanatta kitap bulunduran resimlere odaklanıp bu kapsamdaki bir şeçkiyi Mixer’in proje odasında izleyici ile buluşturuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün