TikTok´ta Nazi içeriklerine ulaşmak sadece 75 dakika sürüyor

ABD Kongre Binası´na yönelik 6 Ocak 2021´deki saldırıyı soruşturan komite, Nazi içeriklerinin sosyal medyada insanlara ne kadar hızlı ulaştığını test etmek istedi. Sonuçlara göre, TikTok´ta Nazi içerikleriyle karşılaşmak için 75 dakika vakit geçirmek yetiyor.

Dünya
6 Ocak 2023 Cuma

Birden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan 6 Ocak isyanı, Trump'ın 2020 seçimlerini kazandığına dair asılsız iddiasına inanan taraftarları tarafından gerçekleştirilmişti. Bu yalan, seçim ile 6 Ocak arasındaki dönemde sağcı hesaplar sosyal medyada çokça yayılmıştı.

Komite, sosyal medyanın aşırı sağcı Nazi içeriklerini engelleme konusunda isteksiz olduğuna dair bir teoriyi test etmeyi amaçladı. 

Komitenin sosyal medya ekibindeki çalışanlar, 41 yaşında Alice adında hayali bir kadın için TikTok’ta hesap açtı. Alice’in Nazi içeriklerini aramamasına rağmen antisemit videolara ulaşmasının TikTok'ta 75 dakika sürdüğü görüldü.

Ek olarak, bir İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL) anketine göre, İsrailli gençlerin yüzde 71'i sosyal medyada birden fazla kişi tarafından antisemitizme uğradı. Yüzde 66'sı ise TikTok’ta antisemit içeriklere maruz kaldı. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün