Yarıyıl tatili için kayak tatiline alternatif programlar

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı takvimine göre bu sene okulların yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat aralığında olacak. Kayak tatili yapmak için çok uygun bir zaman olsa da kayak tatili haricinde farklı aktiviteler yapmak isteyenler için, yarıyıl tatilinde hem çocukların hem de büyüklerin beraber eğlenmesine olanak sağlayan özel içerikli alternatif tatil programlarını derledik.

Etel KAZADO TEMURCAN Çocuk-Aile
4 Ocak 2023 Çarşamba

OYUN KAMPTA

Yıl boyunca çocuklu aile kampları düzenleyen ‘Oyun Kampta’ ekibi, kamplarında farklı branşlardan eğitmenlerle çocuklara sanat/drama temelli atölyeler düzenliyorlar.

Sadece anne-çocuk ve sadece baba-çocuk olarak düzenledikleri Kaz Dağları Sömestr Kampları ile yalnız anne ya da babalar için de alternatif sağlıyor. Oyun kampta ekibinin bu sömestr için düzenlediği öne çıkan kampları:

1)Masal şehri Kars’tan Erzurum’a: Kars’ın kar kokulu temiz havasında, Boğatepe Köyünde uzak kaldığımız köy hayatını yaşarken, Kars’ın lezzetli yöresel yemeklerini köyde yaşayan Selvinaz Teyze ve komşularının elinden tadılacak. Kars sokaklarında Kars’ın tarihinin hissedilebileceği, Ani Harabelerini ve buz tutmuş Çıldır Gölü’nün keşfedildiği harika bir gün geçiriliyor. Eve dönmeden Kars’tan Erzurum’a tren yolculuğu yaparak son gün yeni hatıralar katarak evlere dönülecek.

2)Kaz Dağları doğa kampları: Kaz Dağları oksijen yoğunluğu ile dünyanın sayılı bölgelerinden biri ve İsviçre Alpleri ile yarışmakta. Kaz Dağı’nın fauna ve flora çeşitliliği Türkiye’de ilk sırada ve 39 adet endemik türünü kendinde barındırıyor.

İşte tüm bu doğa güzellikleri, Homeros İlyada Destanı, Sarıkız Efsanesi hissetmek, oyunlar oynamak, yeşile doymak için İda (Kaz) Dağı’na gitmek de farklı bir alternatif.

3)Urla sömestr kampı: Butik Urla şaraplarının, Ege mutfağının, sağlıklı ve doğal lezzetlerin ve doğanın keyfinin doyasıya yaşanacağı bir etkinlik. Ailece hep beraber katılarak bu kampta orman içi yürüyüşlerle doğayı keşfederken oyuna ve sanata doyulabilecek.

SINIR TANIMAYAN ÇOCUKLAR

Duyuru ve organizasyonlarını daha çok sosyal medya hesapları üzerinden yapan Sınır Tanımayan Çocuklar ekibi kendini tanımlarken şu ifadeleri kullanıyorlar: “Çocuk dostu etkinlikleri, yolculukları, festivalleri, kampları, oyunları, maceraları planlıyor, uyguluyor ve paylaşıyoruz. Çocuklarımızla birlikte eğlenerek içinde yüzer gibi yol aldığımız rotalar, alternatifler peşindeyiz.” Sömestr için öne çıkan turları ise şöyle:

1)   Peri Bacaları Sömestr Aile Macerası

İlk kez Kapadokya, Avanos heyecanı olanlar için, Narlı, Karlı, Dolunaylı adı altında üç farklı tur programı hazırlandı. Kamplarda çocuk ve yetişkinlere yönelik sanat, psikoeğitim, sanat terapisi çalışmaları, mindfulness ve felsefe içerikleri ile çok yönlü atölyeler düzenleyen Merizmir ile atölyeler, bölge yürüyüşleri, orienteering parkurları olacak. Halil Bağış ile Türkiye' de bir astronom olmak konuşulurken uzay konuları da irdelenecek. Altı yaş ve üzeri çocuklar için, ilgi çekici olacağı düşünülüyor.

2)   Daday Kastamonu Sömestr Kampı

Karadeniz coğrafyasının hissedildiği, bol bol doğa yürüyüşü yapmaya olanak sağlayan büyük bir tesiste kamp düzenleniyor. Kastamonu tarihi değerlerini gezilecek. Sanat tarihi danışmanıyla tarihin ve yeryüzünün sanatla nasıl yansıyacağına bakılacağı çalışmalar, psikolog danışmanlar eşliğinde yetişkinler ve çocuklarla duygu durumlarının hareketle buluşması atölye çalışmaları ve bol bol kara doyulacak bir ara tatil etkinliği.

KÜÇÜK FİLOZOFLAR KAMPTA

Alanında deneyimli ve uzman eğitmenlerle, çocuklara ve ebeveynlere unutulmaz kamp deneyimleri düzenliyorlar. Kamp programlarında önceliği çocuklara verseler de yetişkinleri unutmuyor ve onlar için de çeşitli atölye ve seminer gibi aktiviteler düzenliyorlar. Bu sömestrde de birçok kamp organize eden KFK’nın öne çıkan programları şöyle:

1)Urla Yeşil Kış Aile Sömestr Kampı

Etrafı yemyeşil ormanlarla kaplı, ördeklerin, kazların yüzdüğü gölü olan, 250 dönüm bir arazi üzerine kurulmuş, içinde birbirinden sevimli çiftlik hayvanı, seraları, meyve bahçeleri, sebze tarlaları olan harika bir tesiste yemyeşil bir kamp.

2)Bolu Abant Masal Diyarı Aile Kampı

Çocuklar ve aileler için birçok etkinlik düzenlenen bu kamp gerçekten ambiyansıyla da masalları andırıyor! Bungalov evler, lapa lapa yağan kar, ateş başı sohbetleri ve çocuklara düzenlenen birçok etkinlikle unutulmaz bir tatil sizi bekliyor.

3)Mudurnu Kar Küresi Aile Kampı

Kendinizi bambaşka bir ülkede hissedeceğiniz bir yer. Karın hakim olduğu beyaz cennet Mudurnu’da kar ile oynamaya birlikte doyulacak!

4)Kaz Dağları Jeep Safari Aile Kampı 

4-12 ve 10-15 yaş olmak üzere iki farklı tur. Kaz Dağlarında yemyeşil ağaçlar içerisinde, tüm körfezin manzarasına hâkim bir tesis. Jeep safari kapalı araçlar eşliğinde maceraya doyacak, eğlenceli aktivitelerle dolu dolu birkaç gün geçirebileceksiniz. Kar görelim ama karlı bir yerde kamp yapmayalım diyorsanız, aradığınız macera burada. 

5)Sapanca Ormandaki Ayak İzi Aile Kampı

Meşe ağaçlarının içinde, sağda solda gezinen sincapları görebileceğiniz harika bir ormandayız. Eşsiz bir huzur, bolca doğa. Gelin ve ormandaki ayak izlerimize siz de eşlik edin.

ÇOCUKLU TURLAR

Sömestrde yurtdışı olarak Kenya ve yurtiçi olarak da iki farklı tarihte Kars Gezisi organize eden Çocuklu Turlar ekibinin amacı biraz büyüklere biraz da çocuklara hitap edebilmek.

Kenya’da Safari

'Beş Büyük’ü aslan, leopar, fil, bufalo ve gergedanı bir arada görme imkânı olacak. Rift Vadisi coğrafyasından etkilenecek, Masai geleneksel kültürüne yakından tanık olabilecek, doğal parklar, safariler ve tekne turlarında güzel manzaraları izleyecek, Lodge'larda bol bol oyun oynayacak ve yeni arkadaşlıklar edinebileceksiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün