Saim Bugay ve ´Heykelin Sözü´

Tuna SAYLAĞ Sanat
28 Aralık 2022 Çarşamba

İş Sanat Kibele Sanat Galerisi, 2008’de hayatını kaybeden heykeltıraş Saim Bugay’ın Heykelin Sözü başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide sanatseverler, Bugay’ın heykellerinin yanı sıra ahşap, metal, döküm, tel gibi materyallerden tasarlanan kuklalar, maskeler, el aletleri, oyuncak, biblo gibi farklı türde eserlerini de görme imkânı bulacak. Yeni bir dil yaratma arzusu taşıyan, kullandığı malzemeler ve yöntemlerinin çeşitliliğiyle bilinen heykeltıraş Bugay’ın eserleri 19 Mart’a kadar izlenebilir.

Pera Müzesi’nin yeni sergisi ‘Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi’

Pera Müzesi, figüratif sanatı yeniden tanımlayan Paula Rego eserlerine ev sahipliği yapıyor. Haziran ayında 87 yaşında yaşamını yitiren Portekizli sanatçının eserleri, Tate Britain retrospektifi ve Venedik Bienali’nin hemen ardından bu kez İstanbul’a, Pera Müzesine konuk oluyor. Paula Rego: Hikâyelerin Hikâyesi başlıklı sergide, masumiyet ve deneyimi bir arada sunan, derin anlamlar ve anlatıların gizlendiği resimler, izleyiciyi büyülü bir alana davet ediyor. Küratörlüğünü Alistair Hicks’in üstlendiği sergide, sanatçının yağlıboya, pastel, karakalem ve akrilik resimleri ile yerleştirmeleri yer alıyor. Rego’nun hem kişisel hem de toplumsal mücadeleyi odağına alan 1960’lı yıllara ait erken dönem işlerini, 1990’larda ürettiği tek figürlerden oluşan, güçlü anlatımlara sahip büyük boy resimlerini ve 2000 yılından sonra ürettiği katmanlı sahnelerden oluşan çalışmalarını bir araya getiren sergi, 30 Nisan’a dek sürecek.

Uraz Kıvaner Queen Project ile PSM Touche'de

Uraz Kıvaner'in ülkemizi temsilen davet edildiği İsrail’de gerçekleştirilen Uluslararası Jaffa Caz Festivali için hazırladığı Queen Projesi, Bohemian Rhapsody dâhil Queen'in unutulmaz eserlerinin caza uyarlanmış aranjmanlarından oluşuyor. Bu özel projenin Türkiye prömiyeri Uraz Kıvaner'in altı kişilik ekibiyle 6 Ocak’ta touché'de gerçekleşmek için gün sayıyor.

İş Sanat'ta yeni yılın ilk konseri 'Bir Viyana Gecesi'

İş Sanat, yeni yılı Bir Viyana Gecesi konseri ile kutluyor. Amerikan Radyo Ağı (CPRN) tarafından dünyanın en prestijli orkestralarından biri seçilen ve 860 bant kaydını içeren plak koleksiyonu ile dünyanın en çok kayda sahip oda orkestrası English Chamber Orchestra’yı bu konserde şef Stephanie Gonley yönetecek. Müzik ve dansın bir araya geldiği konser, 3 Ocak, saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonunda gerçekleşecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün