Bu yıl Hanuka mesajımız "Birlikte her şeyi başarabiliriz"

Hanuka Bayramı, Ulus Özel Musevi Okulları´nda hafta boyunca birbirinden eğlenceli gösteriler, partiler, etkinlikler ve eğlenceli oyunlarla kutlandı.

Toplum
28 Aralık 2022 Çarşamba

18 Aralık Pazar günü, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin sahne aldığı, eğlenceli etkinliklerin yer aldığı UÖMO Muhteşem Hanuka Gösterisi ile başlayan kutlamalar hafta boyunca devam etti. Gösteriye ilgi büyüktü. Etkinliğe UÖMO Anaokulu ve İlkokul öğrencileriyle ailelerinin yanı sıra aynı yaş grubundaki toplumumuzun çocukları da katıldı.

UÖMO öğrencileri hafta boyunca ‘Birlikte her şeyi başarabiliriz’ teması altında eğitici Hanuka istasyon oyunlarına ve etkinliklerine katıldılar. Öğrencilerin ‘Kapınıza Sağlık Day Care Ekibi’ için hazırladığı oyunlar ve şarkılarla dopdolu Hanuka Partisinde duygusal anlar yaşandı. Bayram hazırlıklarını büyük bir ekip olarak aylar öncesinden planlamaya başladıklarını ifade eden UÖMO Yahudi Kültürü Koordinatörü Sami Levi, “Hanuka’nın hikayesini ve orada yaşananları bilen ekibin hazırlık aşamasında aklında hep aynı soru vardı. ‘Cesaret ve mucizenin sembolü olan Hanuka hikayesini bugünlere taşıyan, her dönem yeniliği arayan, bilime, sanata sevdalı bu toplumu bugünlere kadar getiren ve bir arada tutan neydi?’ Bu soruyu önce kendimize, daha sonra öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sorduk. Ortaya çıkan ortak cevap hep ‘değerlerimiz’ oldu. Değerlerimiz dimdik ayakta durmak ve yaşamak için kendimize koyduğumuz evrensel kurallardı. Aldığımız kararları uygulamak için pusulamızdı. Birlikte bükülmeden dimdik ayakta durmak, varlığımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için anayasamızdı. Bu doğrultuda, Hanuka hikayesini anlatıp, mucize temasını kullanırken, hikâyenin içindeki değer ve sembolleri de öne çıkararak dopdolu bir hafta geçirdik. Ne mutlu bize ki, haftanın sonunda öğrencilerimiz sadece kendi yaşamlarına değil, başkalarının hayatlarına da ışık olabileceklerini gördüler” diyerek bu coşkulu kutlamaların yıl boyunca diğer bayramlara da ışık olacağını ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün