Jerfi Aji piyanosuyla büyüledi

22 Aralık Perşembe akşamı Arter´in performans salonu Karbon´da, piyanoda Jerfi Aji olmak üzere bir müzik ve ışık şöleni olan ´Sesin İçinden Bakmak´ konserini dinleme ve görme şansına sahip oldum.

Toplum
28 Aralık 2022 Çarşamba

Lydia Albukrek

Jerfi piyano karşısına geçtiği ve tuşlara parmaklarıyla değindiği anda beni her zaman büyülü bir atmosfere sürüklüyor. Üstelik bu konserde müziğe eşlik eden Can Memişoğlu’nun ışık ile hazırladığı ve müzikle eşzamanlı hareket eden görselleri bizi bir rüya alemine sürükledi. Programda Debussy, Granados ve Scriabin’in eserleri vardı. Piyanodan yükselen notalar ve ekranda dolaşan ışıklar eserlerin ifade etmek istediğine göre bizi Endülüs’ten Endonezya’ya kadar sürükledi.

Jerfi Aji’nin, 1872-1915 yılları arasında yaşamış ve müzik tarihinin en sıra dışı kişiliklerinden olan Alexander Scriabin’in bir uzmanı olduğu söylenebilir.

Jerfi’nin ayrıca 2019 yılında Sicilya Uluslararası Piyano yarışmasında kazandığı ödül bağlamında 2022 yılında ‘Alexander Scriabin: Poems, Colours, Flames’ (Şiirler, Renkler, Alevler) başlıklı bir albüm gerçekleştirdi. 

Arter’in büyük konser salonu tıklım tıklım doluydu, gelenler memnuniyetlerini bitmeyen alkışlar ve “bis” (tekrar sahneye çağrı) istemeleriyle ifade ettiler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün