İsrail Büyükelçisi Irit Lillian güven mektubunu Erdoğan´a takdim etti

Toplum
27 Aralık 2022 Salı

Sri Lanka Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, Uruguay Büyükelçisi Hugo Cayrus, İsrail Büyükelçisi Irit Lillian ve Kırgızistan Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güven mektuplarını takdim ettiler. Erdoğan, büyükelçileri ayrı ayrı kabul etti.

Erdoğan, Irit Lillian ile saat 15.30’da görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulde İsrail Büyükelçisi Irit Lillian, Erdoğan'a güven mektubu sundu. Lillian'ın Erdoğan'a Türkçe "Nasılsınız?" demesi üzerine Erdoğan da, "Sağ olun, siz nasılsınız?" diye sordu. Lillian'ın bazı büyükelçilik mensuplarını Erdoğan'a takdimin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Irit Lillian 1962 yılında İsrail'in Rehovot şehrinde dünyaya geldi. Tel Aviv Üniversitesi'nden mezun olan Lillian askerlik hizmeti sırasında İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) radyosunda editörlük yaptı. Askerlik hizmetinden sonra Kudüs İbrani Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi aldı. Lillian 1986'da İsrail Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. 2015 ile 2019 yılları arasında İsrail'in Bulgaristan Büyükelçiliği'ni yaptı. Lillian 2019 yılından günümüze kadar ise İsrail’in Türkiye Maslahatgüzar’ı olarak görev yapıyordu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün