Kral Charles, Anne Frank´ın üvey kardeşiyle dans etti

Londra´daki JW3 Yahudi cemaat merkezini ziyarete giden İngiltere Kralı Charles, merkezde düzenlenen Hanuka kutlamasında, Holokost kurtulanlarına süpriz yaparak aralarında Anne Frank´ın üvey kız kardeşinin de bulunduğu bir grupla hora dansı yaptı.

Dünya
21 Aralık 2022 Çarşamba

Prens Harry ve eşi Meghan'ın Netflix’te yayınlanan dizisinde kraliyet hakkında yaptıkları sert yorumların kamuoyu gündeminde olduğu bir dönemde, kraliyet ailesi günlük programlarını bozmadı ve yorumlar karşısında sessizliklerini korudular.

JW3 merkezini gezerken Kral Charles, Ukraynalı sığınmacılar için Noel hediyeleri hazırlayan gençlerle tanıştı, Ortodoks öğrencilerinin katıldığı saç ve güzellik sınıfından geçti ve gönüllülerle mültecilerin beraber ihtiyaçlılar için yemek paketleri hazırladıkları mutfağı gezdi. Kral, en çok, bir savunma sanatı ve dövüş sporu olan krav maga derslerinden etkilendiğini belirtti.

Charles ardından, Holokost kurtulanlarının katıldığı Hanuka için çay davetinin verildiği salona girdi. Salondakilere süpriz bir konuğun olacağı belirtilmiş ancak kim olduğu söylenmemişti. Ziyarete sevinen davetlilerle tanışan Kral sonra hora dansına katıldı. Charles horanın kendisine İskoç folk dansını hatırlattığını dile getirdi.  

Dans edenler arasında, Anne Frank'ın üvey kız kardeşi, Nazi toplama kampı kurtulanı 93 yaşındaki Eva Schloss da vardı. Schloss Telegraph gazetesine verdiği demeçte, “Tatlıydı. Gerçekten katılım sağladı. Keyif alıyor gibi görünüyordu” şeklinde yorum yaptı. Schloss ardından İngiltere'de yükselen antisemitizm hakkında şikayetlerini dile getirerek Charles'ın Yahudiler için durumu iyilşetirebileceğini umduğunu belirtti.

Ziyaretinin sonunda Kral’a üzerinde “Bir kişinin mumu bir sürü kişiye ışık sağlar” yazılı bir menora hediye edildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün