CRR´DE YENİ YIL KONSERİ: Hugh Coltman ve CRR Caz Orkestrası

Tuna SAYLAĞ Sanat
21 Aralık 2022 Çarşamba

Avrupa cazının karizmatik sesi Hugh Coltman, Nail Yavuzoğlu yönetimindeki CRR Caz Orkestrası ile 29 Aralık akşamı yeni yıl konserinde buluşuyor. Küçüklüğünde evde annesinin ünlü Amerikalı caz ustası Nat King Cole’den çaldığı parçalardan ilham alan, Nouvelle Vague'den tanıdığımız İngiliz müzisyen Hugh Coltman, ilk albümünü 2015 yılında çıkardı. Caz, Blues ve elektroniği ölçülü bir şekilde karıştırdığı Born To Be Blue gibi single’larının ardından 2018’de Who's Happy'i yayınladı. Coltman ülkemiz için çok önemli bir playlist ile yılbaşı konseri için CRR caz orkestrasına konuk oluyor. Sanatçı Jeff Buckley'den  Nat King Cole'a uzanan repertuarıyla dinleyicilere unutulmaz bir akşam yaşatmayı vadediyor.

Rozita Kasuto ‘Uyum Ve Denge: Cam Işıkla Yaşar’ Sergisinde 

Atatürk Kültür Merkezi, cam sanatıyla ilgili kapsamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Cam Ocağı Vakfının 20’nci yılı ve BM Uluslararası Cam Yılı kapsamında düzenlenen Uyum ve Denge: Cam Işıkla Yaşar sergisi 25 Aralık’a kadar AKM Galeride ziyaret edilebilir. Sergi, küratör Seda Yavuz’un, Cam Ocağı Vakfının 2.300 parçayı aşan koleksiyonundan  seçtiği eserlerden oluşuyor. Aralarında Rozita Kasuto’nun da bulunduğu 67 sanatçının sıcak cam üfleme, alevle şekillendirme, kuma döküm, füzyon, kalıpla şekillendirme, boncuk ve mine olmak üzere belli başlı bütün teknikleriustalıkla uygulandığı örneklerinin yer aldığı sergi,  cam sanatının kapsamlı bir şöleni niteliğinde.

‘PromesseSergisi Decollage Art Space’te devam ediyor

Decollage Art Space, 9 Ocak 2023 tarihine kadar Promesse başlıklı karma seçkiyi ağırlıyor. Emine Şenses, Melike Kılıç, Ömer Koçağ, Pelin Bayçelebi, Sayat Uşaklıgil ve Yağmur Yılan’ın eserlerinden oluşan sergi, Serap Atala koordinatörlüğünde hayata geçti. Günümüz Türk resminin ustalaşmış ve ustalaşma yolundaki genç kuşak sanatçılarını bir araya getiren sergi, umut teması etrafında şekilleniyor.

AKM’de yeni yıl konseri

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri, 30 Aralık’ta, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda muhteşem bir yeni yıl konserini sanatseverlerle buluşturacak. İngiliz şef Howard Griffiths yönetimindeki orkestra, piyano sanatçısı solist Melodie Zhao’ya eşlik edecek. Konserde, M. Arnold, S. Rachmaninov ve D. Shostakovich’in eserlerinden bir seçkiyle müzikseverlere benzersiz bir gece yaşatılacak.

Vesile

Anna Laudel İstanbul, sanatçı Hanefi Yeter’in 2019 yılından beri ürettiği çeşitli kompozisyon, heykel, desen ve seramik çalışmalarının yer aldığı ‘Vesile’ isimli kapsamlı kişisel sergisine 11 Şubat 2023 tarihine kadar ev sahipliği yapıyor.

Yeter’in doğa ve insan ilişkileri üzerine kurguladığı bu sergide, eserler hem doğanın bize sunduğu nimet ve güzellikleri, hem de insanlığın doğaya karşı tavırlarının sonuçlarını katılımcılara aktarıyor. Sanatçı eserlerinin insanlarda farkındalık ve duyarlılık yaratmasını hedeflerken, sanatını değişimin bir parçası olarak görüyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün