Borusan Quartet sahnesini viyolonselci Camille Thomas ile paylaşıyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
14 Aralık 2022 Çarşamba

Borusan Quartet’in 2022 yılında vereceği son konserin konuk solisti, Voice of Hope (Umudun Sesi) albümüyle büyük beğeni toplayan, viyolonsel sanatçısı Camille Thomas. “Müziğin, kalbin sınırlarını genişlettiğine inanıyorum, böylelikle her şeyi daha içten hissedebiliyorsunuz. Müzik insan ruhunun güzelliği ve yüceliği konusunda bize umut veriyor” sözleriyle yorumculuğunu güçlendiren duyguları anlatan Thomas, Türkiye’de bulunmayı ve buradaki sanatçı dostlarıyla konser vermeyi çok sevdiğini de sıkça dile getiriyor. 19 Aralık Pazartesi Süreyya Operasında gerçekleşecek bu konser öncesinde, Aydın Büke ve Serhan Bali keyifli sohbetleriyle müzikseverleri karşılayacak. 

Kuğu Gölü bale severleri büyüleyecek

Kuğu Gölü, Rus klasik balesinin bir sembolüdür. Efsanevi motiflere dayanan hikâye, karanlık güçlere karşı mücadeleyi ve insanlığın en yüksek tezahürü olarak sevgiyi anlatıyor.
Natalia Kasatkina ve Vladimir Vasilev'in prodüksiyonu, Marius Petipa, Lev Ivanov ve Alexander Gorsky'nin koreografisini yaptığı Bolşoy Tiyatrosu'ndaki Kuğu Gölü balesinin eski versiyonuna dayanıyor. Koreograflar, balenin ilk versiyonundaki birçok parçasını ve Petipa'nın orijinal fikirlerini dikkatlice yeniden düzenlediler. Eser, Rus bale tarihindeki ilk Rus-İngiliz ortak yapımı olup üç kez Laurence Olivier Tiyatro, Film ve Televizyon Tasarımı Ödülü sahibi İngiliz sahne tasarımcısı Tim Goodchild tarafından tasarlandı. Eseri, 22 ve 23 Aralık tarihlerinde CRR Konser Salonunda izlemek mümkün.

‘Eve Dönüş / Karşılama 5.Yıl’ Sergisi yeniden Galeri Diani’de

Bugüne kadar Türkiye’den beş yılda yaklaşık 160 sanatçının katılımıyla gerçekleşmiş EVE DÖNÜŞ/KARŞILAMA 5.YIL proje-sergisi, yine Galeri Diani’de yer alıyor. Farmatek’in katkılarıyla açılan sergi, bir 5. yıl kitabıyla taçlandı. Şükrü Karakuş tarafından düzenlenen sergide, çok sayıda genç sanatçının 150 civarında 12 x 12 cm boyutundaki eserleri yer alıyor. Sergi, 30 Aralık’a kadar devam edecek.

13. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali başlıyor

Dünyaca ünlü flüt sanatçımız, Devlet Sanatçısı Şefika Kutluer tarafından düzenlenen Doğu Batı ile Buluşuyor temalı Uluslararası Şefika Kutluer Festivalinin 13.sü, 13-20 Aralık tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da yer alacak. 13, 15 ve 20 Aralık günlerinde Ankara CSO Ada Mavi Salon’da düzenlenecek konserlerde sanatçıya piyanist Philipp Scheucher ve Özbek, Azeri, Kazak sanatçıların kurduğu Festival Ensemble eşlik edecek. 16 Aralık akşamı, İstanbul Avusturya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek dinletide ise Kutluer, yine Avusturyalı piyanist Philipp Scheucher ile birlikte çalacaklar.

Karanlık Sular

Eylül Deniz’in ikinci kişisel sergisi Karanlık Sular, MERKUR’de açıldı. Deniz’in, daha önceki sergisinde olduğu gibi bu sergide bir araya getirilen eserlerinde de her şeyden çok ‘aşırılık’, uç noktaya ulaşma isteği ve çerçeveye sığamama hali hâkimken; eserler duygu ve düşüncelerin, dille ifade edilemeyecek kadar yükselmesinin yansıması olan görsel bir yoğunluk sunuyor. Yapıtlar, dilin yetmediği noktada ortaya çıkan görsel bir haykırış gibi, bakanı kaotik bir dünyaya, gelgitlere, ruh hali dalgalanmalarına ve her şeyi sonuna kadar zorlayan bir ‘dipsomani’ye davet ediyor. Sergi, 7 Ocak 2023 tarihine kadar izlenebilir.

SABO ‘Golden Hours’ ile Versus Art Project’te

SABO’nun, Elâ Atakan küratörlüğünde gerçekleşen Golden Hours adlı kişisel sergisi, 15 Aralık-28 Ocak 2023 tarihleri arasında Versus Art Project’te izleyiciyle buluşuyor. Sanatçı, galeride gerçekleşen üçüncü kişisel sergisinde, insanı mutlu eden anların sevgi dolu, şefkatli ışığını yapıtlarına taşıyor. İyilik dolu ve sıcak hissiyatın izini süren sanatçı, aile albümlerini karıştırırken huzur anılarının peşine düşüyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün