Modiano ve Ün´ün ´Gülün Serüveni´ fotoğraf sergisi

Saint Michel ve Notre Dame de Sion Lisesi ile geleneksel olarak her yıl yapılan permakültür çalışmalarının bir yenisi daha 13 Aralık günü NDS La Galerie Sergi Salonunda gerçekleşiyor.

Toplum
14 Aralık 2022 Çarşamba

Fotoğraf sanatçıları Alberto Modiano ve Tahir Ün’ün fotoğraflarından oluşan L’Aventure De La Rose ‘Gülün Serüveni’ adlı sergi 10 Şubat’a kadar sanatseverlerin beğenisine açık kalacak.

Daha önce ‘Süt’, ‘Zeytin’ ve ‘Pamuk’ konularının işlendiği çalışmada bu yıl Isparta’nın zenginliği olan gül çiçeğinin topraktan, endüstriye kadar olan süreci belgelendi.

40 yıldır fotoğraf sanatıyla ilgilenen Alberto Modiano, bunun son 12 yılında belgesel fotoğrafçılığı ve sinema ile de ilgilenmekte. Modiano ve kadim fotoğraf dostu Tahir Ün bir taraftan Gül'ün serüvenini belgelenirken, diğer taraftan da iki okulun öğrencilerinin Isparta'da toprakla olan birliktelikleri de kayıt altına alındı. Çalışmaları her iki okulun Fransız Müdürleri, müdür yardımcıları ve coğrafya öğretmenlerinin değerli fikirleri ile koordine edildi. Serginin açılışında edebiyat öğrencileri ‘Edebiyatta Gül’ üzerine küçük bir sunuma da yer verdiler.

Sergide satışa sunulan fotoğraflardan elde edilecek gelirin tamamı Isparta’nın Ardıçlı Köyünde çalışan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitimini destekleyen Child Friendly Space (Çocuk Dostu Alan) girişimine aktarılacak.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün