Elon Musk, Twitter´daki nefret söylemi denetleme konseyini kaldırdı

Elon Musk, Twitter´daki nefret söylemi ve diğer zararlı içerikleri gözden geçirmek için 2016 yılında kurulan bir danışma konseyini dağıttı.

Dünya
13 Aralık 2022 Salı

Nefret söylemi, çocuk istismarı, intihar, kendine zarar verme gibi sorunları ele almak için kurulan panel, insan hakları ve diğer kuruluşlardan oluşan 100 kişilik sivil bir gruptu.

Pazartesi günü Twitter temsilcileri ile görüşme yapmaya hazırlanan üyeler, konseyin artık aktif olmadığını e-posta yoluyla öğrendiklerini ifade etti.

Üyeler isimlerinin gizli tutulması koşuluyla Associated Press'e e-postanın görüntülerini paylaştı. Twitter yönetimi, e-postada platformu daha güvenli hale nasıl getireceklerini değerlendirdiklerini açıkladı ve konseyin bunu yapacak yeterlilikte olmadığını belirtti.

Elon Musk, ekim ayı sonunda Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldıktan kısa bir süre sonra, önemli kararlar alınmasına yardımcı olmak için yeni bir içerik denetleme konseyi kuracağını açıklamıştı.

Konsey üyeleri, Musk'ın şirketin kontrolünü ele geçirdiği ilk iki haftada Yahudi karşıtı gönderilerin yüzde 61'den fazla arttığını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün