Yargılanan 97 yaşındaki Nazi sekreteri ilk kez konuştu

Bir yılı aşkın bir süredir Almanya´da Hamburg yakınlarındaki Itzehoe Bölge Mahkemesinde yargılanan eski Nazi sekreteri Irmgard Furchner, kamptaki görevinden dolayı üzgün olduğunu ve o dönemde bu görevi üstlendiği için pişmanlık duyduğunu dile getirdi.

Dünya
9 Aralık 2022 Cuma

Haziran 1943'ten Nisan 1945'e kadar Polonya'daki Stutthof Toplama Kampında çalışan Irmgard Furchner, on yıllardır Almanya'da Nazi dönemi suçlarından yargılanan ilk kadın. 

Furchner, Ekim 2021'de beri devam eden duruşmalarda ilk defa kampta görev aldığı için pişman olduğunu dile getirdi. Furchner, ‘‘Yaşanan her şey için üzgünüm, o sırada Stutthof'ta olduğum için üzgünüm’’ dedi.

Sekreterin avukatları ise, delillerin yetersizliği ve cezai sorumluluk için gerekli olan herhangi bir kast kanıtı olmadığını öne sürerek beraat talep ettiler.

Bu değerlendirmeye katılmayan savcılarsa, Furchner'in çalışmalarının kampın işleyişini sürdürmesini sağladığını iddia etti. Savcılar, Furchner'in cinayete iştirakten suçlu bulunarak iki yıl ertelenmiş hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Furchner kampta çalıştığı sırada 21 yaşından küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanıyor.

Stutthof Toplama Kampında 11 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Stutthof

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün