Almanya´da fatura federasyondan Bierhoff´a kesildi

Katar´da düzenlenen Dünya Kupası´ndan elenmenin şokunu yaşayan Almanya Milli Takımlar ve DFB Akademisi Direktörü olarak görev yapan Oliver Bierhoff ile yolları ayırdı.

Spor
7 Aralık 2022 Çarşamba

Dört dünya şampiyonluğu bulunan Almanya, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etmişti.

Elenmenin şokunu yaşayan Almanya'da 18 yıldan bu yana DFB çatısı altında takım menajerliği ve 2018'den bu yana Milli Takımlar ve DFB Akademisi Direktörü olarak görev yapan Oliver Bierhoff ile karşılıklı anlaşarak yollar ayrıldı.

Almanya’nın elenmesiyle ilgili tartışmalar sürerken ARD sunucusu Esther Sedlaczek Oliver Bierfhoff'a ‘One Love’ kol bandıyla ilgili tartışmanın takımın dikkatini dağıtıp dağıtmadığını sormuştu.

Bierhoff "Gerçek şu ki, bilgilerimize göre, Japonya'ya karşı maç öncesi yapılan protesto ile ilgili her oyuncu aynı fikirde değildi. Bu da kampta anlaşmazlığa yol açtı" dedi. Sunucunun başka bir sorusu ise, "Sahada üç maç oynadıktan sonra kol bandının bir rol oynadığına gerçekten inanıyor musunuz?" oldu. Bierhoff’un yanıtı ise, "Spor analizinde bunun hiçbir rolü yok” oldu. Dünya Kupası E Grubu son maçında Kosta Rika'yı 4-2 mağlup eden Almanya puanını 4'e yükseltse de aynı puana sahip İspanya’nın averajla gerisinde üçüncü sırada kalarak turnuvaya veda etmişti.  Dünya Kupası’nı 1954, 1974, 1990 ve 2014’te olmak üzere dört kez kazanan Almanya, İtalya ile en fazla Dünya Kupası kazanan ülkeler sıralamasında beş kupası bulunan Brezilya’nın ardından ikinci sırada yer alıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün