İlk kez bir İsrail Devlet Başkanı Bahreyn´i ziyaret etti

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, ikinci yıl dönümünü dolduran İbrahim Anlaşmaları çerçevesinde ilişkilerin normalleştiği Bahreyn´i ziyaret etti.

Dünya
5 Aralık 2022 Pazartesi

Herzog pazar günü ziyaret kapsamında Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife tarafından başkent Manama’da kırmızı halı ve törenle karşılandı.

Herzog'un Bahreyn'de İsrail milli marşı Hatikva ile karşılanması dikkat çekti. Herzog bu durum hakkında, "İttifaklarımızı barış için güçlendirmeliyiz. Bölgemizdeki daha çok devleti ve milleti barış çemberine sokmalıyız" yorumunda bulundu.

Herzog, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bahreyn Kralı el-Halife'nin barış, dostluk, hoşgörü vizyonunu ve İbrahim Anlaşmalarına yönelik büyük katkılarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Ziyaretinin İsrail'in Bahreyn ile başta savunma, ticaret, turizm ve çevre alanlarındaki ortaklıklar olmak üzere ilişkilere verdiği önemi vurgulayan Herzog, "Barışımız stratejiktir ve tüm vatandaşların barışın meyvelerinden istifade edebilmesi için milletimize ve bölgedeki tüm insanlığa katkıda bulunur" ifadelerini kullandı.

Bahreyn Kralı el-Halife ise, ülkesinde Filistin halkının haklarını güvence altına alacak ve hem Filistin hem İsrail hem de bölge halkları için istikrara, kalkınmaya ve refaha öncülük edecek adaletli, kapsamlı ve sürdürülebilir bir barışa yönelik sabit bir desteğin olduğunu belirtti.

El-Halife, Herzog'un ziyaretine işaretle, "Bu ziyaretin ülkelerimiz arasındaki ilişkileri güçlendirmede mühim bir rol sağlayacağından eminiz" dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün