İsrail´den Netflix´e tepki: ´Fahra´ filminin yayınlanması çılgınlık

İsrail´in kuruluşu sırasında Filistinli bir ailenin ölümünü anlatan ´Farha´ (Mutluluk) filmi Netflix´te yayınlandı. Film, İsrailli yetkililer tarafından “yanlış bir anlatı yarattığı” gerekçesiyle kınandı.

Dünya
2 Aralık 2022 Cuma

Ürdünlü yönetmen Darin Sallam’ın imzasını taşıyan Farha (Mutluluk) filmi, 1948’de İsrailli askerlerle yapılan çatışmaya tanık olan 14 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.

İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, “Film provokatif ve İsrail askerlerine karşı yalanlarla dolu. Netflix’in, İsrail askerlerine karşı nefreti teşvik etmeyi ve asılsız bahaneler üretmeyi amaçlayan bir filmi yayınlaması çılgınlıktır’’ ifadelerine yer verdi.

Liberman ayrıca filmin Yafa’daki Al Saraya Tiyatrosu’nda da gösterilmesi kararıyla ilgili, “İsrail, uluslararası sanat çalışmalarının sergilendiği bir yerdir ama şüphesiz ki vatandaşların güvenliği için gece gündüz çalışan İsrail askerleri ile güvenlik güçlerinin itibarının zedeleneceği yer değildir” değerlendirmesinde bulundu.

Avigdor Liberman, Maliye Bakanlığı’ndaki yetkililere, Saraya Tiyatrosu’na ayrılan bütçenin geri çekilmesi için gereken işlemleri başlatma talimatı verdiğini kaydetti.

İsrail’in Kanal 12 Televizyonu’na göre ise, İsrail Kültür Bakanı Hili Tropper, filmin söz konusu tiyatroda gösterilmesini “utanç lekesi” olarak tanımladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün