Yahudi kimliği sorumlusu Avi Maoz´dan Kudüs Onur Yürüyüşünü iptal etme sözü

İsrail´de LGBT karşıtı görüşleriyle tanınan aşırı sağcı Avi Maoz, Kudüs´teki Onur Yürüyüşünün kaldırılmasını sağlayacağını açıkladı.

Dünya
2 Aralık 2022 Cuma

Olam Katan gazetesine röportaj veren Maoz, her yıl düzenlenen Onur Yürüyüşünü "gelişigüzel bir iğrençlik geçidi" olarak nitelendirdi. Maoz ayrıca, cinsiyet danışma görevlisi pozisyonunun kaldırılacağını açıkladı

Maoz, "Kudüs'teki Onur Yürüyüşü her şeyden önce iptal edilmeli. İptal edildiğinden emin olacağım. Bu bir rezalet. Bu konuda oldukça açık sözlüyüm” dedi.

Binyamin Netanyahu ise Maoz'un sözlerine “Kudüs Onur Yürüyüşü devam edecek” diyerek yanıt verdi.

Yeni hükümette başbakan yardımcısı olmak için Netanyahu ile anlaşma imzalayan Maoz, koalisyon görüşmelerinde konunun gündeme gelmediğini belirterek, “Ama kesinlikle iptal etmek isteyeceğimi saklamıyorum. Yapmak istiyorsanız yapın. Ancak bu yürüyüşlerin kutsal Kudüs'ün kamusal alanına ne kadar zarar verdiğini biliyor musunuz?’’ şeklinde bir açıklamada bulundu.

Şabat gününe atıfta bulunan Maoz, Şabat'ta toplu taşıma araçlarının kullanılmayacağına dair söz verdi.

İsrail okullarının yönetmeliğini programlama konusunda da yetki verilecek Maoz, hükümette 10 ay kadar kaldıktan sonra fikirlerini uygulamak için gerçek bir güce sahip değilse koalisyondan ayrılacağını belirtti.

Maoz "Değişim sağlayacağım yetkilere sahip olmazsam, Netanyahu benden bir mektup alacak ve bu kimse için hoş olmayacak’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün