Kült müzik grubu Soft Machine ilk kez İstanbul´da!

Tuna SAYLAĞ Sanat
30 Kasım 2022 Çarşamba

Pink Floyd’un da aralarında bulunduğu pek çok ünlü müzik grubuna ilham veren Soft Machine, 55 yıllık kariyerinde ilk kez İstanbul’da! Kült müzik grubu, 9 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonunda müzikseverlere tarihi bir akşam yaşatacak. Soft Machine, gitarda John Etheridge, davulda John Marshall, basta Fred Thelonious Baker, tenor saksafon, flüt ve klavyede ise Theo Travis’ten oluşuyor.

Ten ve Ruh

Evliyagil Dolapere, küratörlüğünü Beral Madra’nın üstlendiği Ten ve Ruh sergisini 31 Aralık’a kadar ağırlıyor. Türkiye’de öne çıkan Müze Evliyagil ve PAPKO koleksiyonlarından seçilmiş, 1980’ler ve 1990’larda doğmuş olan 15 sanatçının eserlerinden bir araya gelen sergi, çağdaş sanatı her iki koleksiyon ekseninde ele alarak beden imgesine odaklanıyor. Sanatçılar: Alpin Arda Bağcık, Bahar Oganer, Burak Dak, Deniz Aktaş, Eda Gecikmez, Gözde İlkin, Gülşah Bayraktar, Mustafa Karasu & Şerif Karasu, Sadık Arı, Tarık Töre, Ümmühan Yörük, Yaşam Şaşmazer, Yuşa Yalçıntaş.

İş Sanat Şefika Kutluer ve Tiflis Senfoni’yi ağırlıyor

Ülkemizde ve yurt dışında önemli başarılara imza atan flüt sanatçısı Şefika Kutluer ile besteci ve orkestra şefi Vakhtang Kakhidze yönetimindeki Tiflis Senfoni Orkestrası, Mozart’tan Dvorák’a uzanan bir repertuarla aynı sahnede olacak. Konser, 7 Aralık akşamı İş Kuleleri Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Ben Böhmer Volkswagen Arena’da!

Yeni albümünün tanıtım turu için yola çıkan Ben Böhmer, 3 Aralık’ta Volkswagen Arena’da sevenleriyle buluşmak için İstanbul’a geliyor. Konserinde son derece özel, benzersiz ve doğaçlama bir şov sergileyecek olan Böhmer, kendine özgü sahne prodüksiyonu ve oluşturduğu görsel atmosfer ile Begin Again albümünün eşsiz hitlerini, Breathing gibi kült eserlerini, Monolink’in Father Ocean remiksini ve henüz tamamladığı yeni parçalarını Volkswagen Arena’da sevenleri ile buluşturacak.

Emilie Gotmann ve Sergisi  ‘Kimera’

OneArc Galeri, 23 Kasım - 14 Ocak 2023 tarihleri arasında Emilie Gotmann’ın Kimera başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Fransız sanatçı Emilie Gotmann, 2017’de başladığı Kimera serisi ile bizleri kendi hayal dünyasının şiirinde dolaşan bir trans-türe davet ediyor. Mitoloji ve sembolizmin ötesine geçen metal heykelleri, hem hayvanı hem de bitkiyi çağrıştırıyor, sürekli kendini yeniden var eden figüratif bir dille ve kendine has bir soyutlamayla yüzleşiyor. Devingen heykelleri, tehdit altında olan bir güzelliği gözler önüne sererek kadının toplumdaki karmaşık durumunu ve organik dünyaya yeniden odaklanmanın gerekliliğini yansıtıyor.

Neoklasik İtalyan Besteci Federico Albanese Zorlu PSM’de! 

Klasik piyanonun dışında kendisini bir piyanist olarak tanımlamayan, enstrümanını “bir araya gelen sesleri bulmasını” sağlayan bir ‘araç’ olarak gören, çağdaş klasik müziği caz ve elektronik notalarla birleştiren, saykedelik, rock gibi müzik türlerinden ilham alarak üretimlerini sürdüren İtalyan besteci Federico Albanese, 3 Aralık akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.  Sanatçı konserde, notalarla inşa ettiği sinematik evrenini dinleyicileriyle paylaşacak. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün