Google, İsrailli film yapımcısı ve aktivist Ronit Elkabetz´i onurlandırdı

Google, İsrail ve Fransa´daki açılış sayfasında yer verdiği Doodle ile, İsrailli film yapımcısı ve aktivist Ronit Elkabetz´i onurlandırdı. Elkabetz´in doğum günü şerefine yapılan illüstrasyonunu İsrailli sanatçı Maya Shleifer çizdi.

Dünya
30 Kasım 2022 Çarşamba

Yaşasaydı 58 yaşını kutlayacak olan Ronit Elkabetz özellikle film üçlemesiyle sinema dünyasında adını duyurmuştu. Elkabetz’in trilojisi, ‘Eş Edinmek’, ‘Shiva (Yedi Gün)’, Gett (Boşanma): Viviane Amsalem'in Duruşması’ İsrail sinemasında Mizrahi Yahudilerin yaşamını gerçekçi olarak yansıtan, İsrail Din Mahkemesi'nin boşanmasına izin vermedikleri Yahudi kadınların karşılaştıkları zorlukları ele alan filmler olarak nitelendirilir. Elkabetz bu eseriyle Altın Küre’ye de aday gösterilmişti.

Ronit'in kardeşi, yönetmen, oyuncu ve yapımcı Shlomi Elkabetz duygularını şöyle ifade etti: “Google'ın ana sayfasında birçok sorumuza cevap aramaya alışmışızdır. Bu sayfada bir değişiklik olduğunda sanki bize göz kırpmıştır, daha insanımsı ve heyecanlı bir hal alır... Bence Ronit, yarattığı ve yaşadığı İsrail ve Fransa tarafından gelen böyle bir onur karşısında çok duygulanırdı. Ronit'in filmleri ve yarattığı roller her zaman, eşitlik ve değişim isteyen kadınlar adına konuşmak arzusunu yansıtmıştır. Bence bu ana sayfayı kullanan herkes onunla tanışacak ve tekrar Ronit'in sesini duyacak. Avrupa ve İsrail'de milyonlarca kişinin Ronit'i ve onun değerlerini tanıması ya da hatırlaması muhteşem…”

Google İsrail'in Direktörü Barak Regev, “Ronit Elkabetz'in eşsiz yeteneğini kutlamamızın yanı sıra, İsrail ve Fransa'da yayınladığımız bu Doodle, yazan, yöneten, özgürlük ve eşitlik için çabalayan kadınları destekleyen Ronit'in cesaretinin ve mirasının bir hatırlatmasıdır.  Bizim Doodle'larımız fevkalade insanları konu alıyor ve bunun keyifli olmasını istiyoruz. Eminim İsrail ve Fransa'daki milyonlarca kişi Ronit'in doğum gününü kutlamaktan sevinç duyacaklardır” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün