Ali Poyrazoğlu Türkiyeliler Birliğinin davetlisi oldu

Türkiyeliler Birliğinin davetlisi olarak İsrail´e giden Devlet Sanatçısı Ali Poyrazoğlu 26 Kasım Cumartesi akşamı İsrail´deki Raanana Yad LeBanim salonunda ´Evlere Şenlik´ adlı güldürü oyununun prömiyerini sahneledi.

Yakup BAROKAS Toplum
30 Kasım 2022 Çarşamba

İsrail’de ilk kez sahne alan duayen sanatçı Ali Poyrazoğlu gösteri öncesinde 24 Kasım gecesi Türkiyeliler Birliğinin Bat Yam’daki lokalinde daha kısıtlı bir seyirci kitlesiyle bir sohbet ortamında bulundu.

26 Kasım akşamı 500 kişilik Raanana’daki hınca hınç dolu olan tiyatro salonunda sahne alan Poyrazoğlu, performansı ile herkesi hayran bırakırken kah mizahi, kah düşündürücü bir üslupta, başlangıcından günümüze sanat yaşamından önemli kesitler sergiledi ve sık sık seyircinin alkış tufanına tutuldu.

Yıldız Kenter’den öğrenim gördüğü dönemden sahne hayatına başladığı Muhsin Ertuğrul’un sanat yönetmenliğindeki Şehir Tiyatroları deneyimine, Müjdat Gezen ile ilk tiyatro kurma serüveninden Aziz Nesin’in bu tiyatro için özel bir oyun kaleme almasına, Türkiye’de ilk kabare tiyatrosu ‘Yeşil’i hayata geçirmesine ilişkin öyküsünü hiciv dolu bir oyunla sahneleyen Ali Poyrazoğlu, Zeki Müren ile ‘Yeşil’de başından geçen olayla da seyirciyi gecenin doruğuna taşıdı.

Sanatçı gecenin hayata dönüşmesinde büyük emeği geçen ve aralarında derin bir dostluk ilişkisi oluşan Türkiyeliler Birliği Başkanı Ovi Gülerşen’i de oyun sırasında esprilerine ortak etti. Gülerşen gecenin sonunda iki güvercinin yer aldığı bir objeyi konuk sanatçıya armağan ederken “Aramızdaki sevgi ve ilişkinin bu güvercinler gibi saf olmasını diliyorum” dedi.

Geceye konukların yanısıra Türkiye Büyükelçiliği mensupları ve Türk Havayolları mensupları katıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün