İtalya´nın yeni aşırı sağcı başbakanı antisemitizmi kınadı

İtalya´nın yeni Başbakanı Giorgia Meloni, çarşamba günü Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Ronald Lauder ve İtalyan Yahudi grupları ile yaptığı görüşmede İtalya´daki Yahudi cemaatinin ülke ve Avrupa için önemini vurgulayarak antisemitizmi kınadı.

Dünya
24 Kasım 2022 Perşembe

Melosi Yahudi gruplarla görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada, "İnternet ve sosyal ağlar da dahil olmak üzere endişe verici şekilde büyüyen antisemitizmle mücadele etmek için Yahudi gruplarıyla güçlü bir ortaklık konusunda anlaşmaya vardık’’ dedi.

Partisinin Nazizmi ve komünizmi açık bir şekilde kınadığını belirten Meloni, İtalyan sağının Yahudi karşıtı yasaları açık bir şekilde kınayarak faşizmi onlarca yıl önce tarihe gömdüğünü ifade etti.

Dünya Yahudi Kongresi, Meloni ile görüşme hakkında yorum yapmadı. Görüşmeye katılan örgüt liderleri arasında Ronald Lauder'in yanı sıra İtalyan Yahudi Cemaati Başkanı Noemi Di Segni ve Roma Yahudi Cemaati Başkanı Ruth Dureghello da vardı.

Meloni, bu yılın başlarında yürüttüğü başbakanlık kampanya sırasında ise, Binyamin Netanyahu'nun Likud partisiyle ortak değerler vurgusu yapması birçok kez İsrail'e desteğini dile getirmişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün