Borusan Müzik Evinde Rembrandt Trio

Tuna SAYLAĞ Sanat
23 Kasım 2022 Çarşamba

Evrensellik arayışında sınırları zorlayan ve dünyanın dört bir yanında konserler veren Rembrandt Trio, 3 Aralık’ta İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Hollandalı grup, 15 yıldan uzun süredir birlikte çalan ve kıtalar arası performans sergileyen Rembrandt Frerichs (piyano), Tony Overwater (kontrbas) ve Vinsent Planjer’den (davul) oluşuyor: Üçlü, pandemi döneminde kaydettikleri, çok yakında çıkacak yedinci albümlerinden bestelerle dinleyenleri, müziğin ötesinde bir yolculuğa çıkaracak. Konser, Borusan Müzik Evinde, saat 21.00’de...

Great Dream

Kairos Gallery, 26 Kasım - 31 Aralık tarihleri arasında Can Akgümüş’ün ‘Great Dream’ başlığını taşıyan üçüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, sanatçının son dönemde yoğunlaştığı beden, cinsiyet politikaları, inançlar, varoluşçuluk felsefesi ve sanatçının ifadesiyle dünya rüyası konuları üzerine odaklanıyor. Fotoğrafı malzeme olarak kullanan Akgümüş, yarattığı imgelerde gerçekleştirdiği analog müdahalelerin yanı sıra pinhole tekniği ile üretilmiş yapıtlarını ilk defa bu sergisiyle gün yüzüne çıkarıyor.

Enoch Arden Türkiye Prömiyeri

Ünlü oyuncular Damla Sönmez ve Erkan Kolçak Köstendil, İngiliz şiirinin en önemli isimlerinden Sir Alfred Tennyson'ın kaleme aldığı ve geçtiğimiz yıl Türkçeye kazandırılan, Victoria çağının köşe taşlarından Enoch Arden adlı eserine hayat veriyor. Piyanist Orçun Orçunsel'in yorumlayacağı, büyük Alman besteci Richard Strauss'un müzikleriyle, dinleyici baştan sona diri tutacak bu zamansız Robinson hikâyesini, kum ressamı Ramazan Yumrutepe, eşzamanlı performansla görselleştirecek. Etkinlik, 27 Kasım akşamı CRR konser salonunda yer alacak.

Coeur de Pirate Zorlu%100 Studio’da

Béatrice Martin ya da dünya tarafından bilinen adıyla Cœur de Pirate, Garanti BBVA Konserleri kapsamında 30 Kasım akşamı %100 Studio’da!   

Son 10 yılda, sosyal medya ile dinleyici kitlesini genişleten sanatçı 1,2 milyondan fazla albüm sattı. 2018 baharında dördüncü stüdyo albümü ile geri dönen Cœur de Pirate, elektronik hislerle dolu yeni üretimi Prémonition ile dijital platformlardaki yerini aldı. Otuz milyonu aşkın dinlenme elde eden Comme des enfants, Concept flou, Mistral gagnant, Dance With You gibi sevilen parçalarıyla Cœur de Pirate’ın canlı performansını kaçırmayın!

Milen Nae ilk kez Burning Man Festivalinde yer aldı

Kozmik vizyonlarıyla ürettikleri büyük ölçekli enstalasyonlarıyla tanınan NAE Design Studio kurucularından sanatçı Milen Nae, Burning Man festivaline eser götüren ilk Türk sanatçı oldu. Klein, Big Burn gibi eğlence mekânlarında yarattıkları enstalasyon ve yaptıkları sahne tasarımlarıyla tanınan NAE Design Studio sanatçıları, Burning Man’e götürdükleri The Face adlı eserlerini çöl ortasında festival katılımcılarına sundular. Doğada ve doğal elementlerle çalışmayı seven Milen Nae ve Deni, önceden yaratmış oldukları eserlere paralel olarak The Face’i de etraflarındaki doğal faktörlere uyumlayarak yarattılar. Nae’nin, hep iletişim içinde olduğumuz fakat göremediğimiz iç sesimize atfettiği bu yüz, havada asılı iki boyutlu elementlerden oluşurken parçaların bir araya getirilmesiyle üç boyutlu bir yüz illüzyonu verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün