Edirne Sinagogunda etkileyici bir sergi açılışı

Toplum
23 Kasım 2022 Çarşamba

16 Kasım Çarşamba günü Edirne Büyük Sinagogunun arka bölümünde yer alan Vakıf Kültür ve Sanat Evinde, geçtiğimiz yıl çalışmaları Kültürel Mirası Koruma Derneği tarafından yapılan ve kitaplaştırılan Edirne’nin çevresindeki kötü durumdaki tarihi eserleri gözler önüne seren serginin açılışı gerçekleştirildi.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Belediye Balkanı Recep Gürkan, Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Ahmet Saraç’ın katıldıkları açılışta Edirne’de bulunan Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten’in de aralarında bulunduğu bilim insanları da Vali’nin konukları olarak yer aldı.

Serginin gerçekleşmesinde büyük emek vermiş olan Dr. İnci Türkoğlu açıklamarı eşliğinde sergi gezildi. Tüm eserleri tanımasıyla Vali Kırbıyık herkesi kendine hayran bıraktı. Alan çalışmalarını yürüten Mustafa Akçaöz’ün de hazır bulunduğu açılışta KMKD adına kurucu başkan Prof. Eva Şarlak bir konuşma yaptı. Prof. Şarlak, gerek KMKD’nin çalışmalarını, gerek bu çalışmayla ilgili görüşlerini dile getirdi. Sergi ay sonuna dek meraklılarını bekliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün