İsrail İstihbaratı ´´İran Dünya Kupası´na saldırmayı düşünüyor´´

İsrail Askeri İstihbarat Başkanı Tümgeneral Aharon Haliva pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran´ın Katar Dünya Kupası´na yönelik saldırı yapabileceğini iddia etti.

Dünya
22 Kasım 2022 Salı

Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü (INSS) konferansında konuşan Haliva, "İran kötü, alışılmadık ve şok edici şekilde hareket ediyor. Londra'da bir saldırıya hazırlanıyorlar. ABD'de de terör faaliyetleri yürütüyorlar. Dünyanın İran'ın gücünü ve onun temsil ettiği büyük sorunu anladığına ikna olmadım. İran kendi ülkesinde ve bölgesinde agresif davranmaya devam edecek. İran’ı Dünya Kupası'na saldırmaktan alıkoyan tek şey Katarlıların nasıl tepki vereceği" ifadelerine yer verdi.

Haliva, Mahsa Emini'nin ahlak polisi tarafından gözaltındayken öldürülmesinin ardından İran’ı kasıp kavuran ulusal protestolara da değindi.

Haliva, "Ayaklanmalarda hükümet sembollerinin hedef alınması, ölü sayısındaki artış, yaptırımlar, uluslararası baskı ve ekonomik durum İran’da endişe yaratıyor. İran’ın üzerindeki baskı arttıkça verdiği tepkiler çok daha agresif oluyor. Bu nedenle İran’dan gelecek tepkilere hazırlıklı olun’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün