Huriler ve Yolcular

Tuna SAYLAĞ Sanat
16 Kasım 2022 Çarşamba

İnci Eviner’in Huriler ve Yolcular başlıklı Dirimart’taki ilk kişisel sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergi, sanatçının daha önce Liverpool Bienali’nde gösterdiği, Türkiye’de ilk defa gösterilen iki kanallı video yapıtı Cenneti Sahnelemek (2018) ve seramik heykellerden oluşan yeni yerleştirmesi Yolcular’ı (2022) izleyicinin çevresinde dolaşarak tecrübe edeceği şekilde bir araya getiriyor. Sergi, 27 Kasım’a kadar ziyaret edilebilir.

AKM’de Mozart seçkisi

26 Kasım’da İstanbul Opera Derneğinin kurduğu İstanbul Opera Stüdyosu, Mozart’ın başyapıtlarından oluşan bir seçki olan Mozart konseriyle AKM’de izleyicilerle buluşacak. Efe Gerdanoğlu (piyano), Doğan Cem (kontrtenor), Hazal Güvenel Konuk (soprano), Dilan Olgun Şimşek (soprano), Seda Kırankaya (mezzosoprano), Nazlıcan Karataş (soprano), Devrim Sarıca (tenor), Ethem İnci (tenor), Fevzi Çankaya (bariton) ve Ozan Kutlar (basbariton) müzikseverlere benzersiz bir gösteri sunacak. 

Dünyaca ünlü tenor Alessandro Safina Zorlu PSM’de…

Küçük yaştan beri müziğe tutkulu olan Alessandro Safina 17 yaşında Floransa konservatuarında eğitim almaya başladı ve birkaç yıl sonra Avrupa’nın en iyi müzik tiyatrolarında solo sahne aldı. 1989'da Uluslararası Kati Ricciarelli Vokal Yarışması'nı birincilikle kazanmasının ardından La Boheme, The Barber of Seville, The Elixir of Love, Rusalka, Eugene Onegin gibi operalarda başrolde yer aldı. Opera aryaları seslendirirken hayali klasik sanatı herkes için anlaşılır hale getirmekti. Bunun sonucunda kendi tanımıyla pop müzik, akademik vokal, soul ve müzikalin bir araya geldiği yeni bir müzik tarzı doğdu; opera rock. Insieme a te adlı albümü dört kez platinum kazandı ve 36 ülkede yayınlandı. Safina, Sarah Brightman, Elton John, Ewan Mcgregor gibi isimlerle yaptığı düetlerle ünü dünyaya yayıldı. 25 Kasım’daki bu müthiş konseri kaçırmayın! 

Bir Avuç Güzel İnsan 

Ara Güler arşivinden edebiyatçı portreleri sergisi, 18 Kasım’da Ara Güler Müzesi’nde ziyarete açılıyor. Güler’in erken yaşlarda başlayan edebiyat merakından yola çıkarak fotoğraflamaya başladığı Türkiye ve dünyanın önde gelen edebi figürlerine ait portreleri içeren sergi, aynı zamanda sanatçının edebiyatçılarla kurduğu dostluklara da ışık tutuyor. Güler, Sabahattin Eyüboğlu, Fikret Adil, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Samim Kocagöz ve Nazım Hikmet gibi dostlarıyla bir araya gelerek bu buluşmaları ölümsüzleştirir. Bunun yanı sıra yurt dışında James Baldwin, Arthur Miller, Antonio Tabucchi ve daha nicelerini kurdukları dünyanın içinde izleyiciye gösterir.

Sergi, salı-cumartesi 10.00-18.00, pazar 12.00-18.00 saatlerinde Bomontiada’da ziyaret edilebilir. 

Daima İleri 

GALERİST, yaşamını ve çalışmalarını Viyana'da sürdüren Nazım Ünal Yılmaz'ın galerideki ilk kişisel sergisi 'Daima İleri'yi 10 Aralık’a kadar ağırlıyor. Sergi, sanatçının kendi deyimiyle 'büyüme endeksli', ne demokratik ne de ekolojik sayılabilecek, ekonomik modele kendini yakın bulan kültür politikaları ile tarih yazımına yönelik kuşkusundan doğan son dönem çalışmalarını bir araya getiriyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün