İsrail´de hükümet kurma görevi verilen Netanyahu: ´´Herkesin başbakanı olacağım´´

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, 1 Kasım´daki seçimleri önde bitiren Likud lideri Binyamin Netanyahu´yu pazar günü hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Dünya 1 yorum
14 Kasım 2022 Pazartesi

Televizyonlardan yayınlanan görev verme töreninde, Herzog, Netanyahu hakkındaki yolsuzluk davasına değindi ancak bunun göreve gelmesinin önünde engel oluşturmadığını belirtti. Herzog, “Milletvekilleri arasında en fazla desteği alması, meclisteki en büyük parti olması ve hükümet kurma şansının yüksekliğini” dikkate alarak bu görevlendirmeyi yaptığını ifade etti. Yasa gereği Netanyahu’nun hükümeti kurmak için iki hafta uzatılabilecek şekilde 28 gün süresi bulunuyor.

1 Kasım’da son 4 yılda 5. kez yapılan genel seçimlerde eski Başbakan ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu liderliğindeki sağ blok 120 sandalyeli mecliste 64 sandalye kazanarak, hükümeti kurmak için yeterli olan çoğunluğu sağlamıştı. 

Netanyahu, hükümet kurma görevini aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Halk benim başkanlığımda bir hükümet kurulması lehinde net bir karar verdi. İstisnasız tüm İsrail sakinlerine hizmet edecek, İstikrarlı, başarılı ve sorumluluk sahibi bir hükümet kuracağım. Bana oy veren ve vermeyen herkesin başbakanı olmaya niyetliyim’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün