Çocukluğumuzun Büyükada´sı

İsrail´deki Türkiyeliler Birliği 5 Kasım akşamı dernek binasında ´Çocukluğumuzun Büyükadası´ adlı bir sohbet akşamı gerçekleştirdi.

Sara YANAROCAK Toplum
9 Kasım 2022 Çarşamba

Geçtiğimiz aylarda yayınlanan, Yakup Barokas’ın ‘Çocukluğumun Büyükadası (1951-1971)’ adlı kitabından yola çıkılarak, Barokas’ın gençlik döneminden, günümüzde İsrail’de yaşayan Büyükadalı arkadaşları, eşleri ve ayrıca bu keyifli geceye adalı olmadıkları halde katılan birçok konuk katıldı.

Gecenin akışında İYT Başkanı Ovi Roditi Gülerşen açılış konuşmasını yaptıktan sonra, Yakup Barokas gerek kitabından ve gerekse bizzat o yılları paylaşan arkadaşlarıyla anılarını paylaşırken, o günleri yansıtan videolar gösterdi.

Daha sonra Moiz Roditi Gülerşen Büyükada’nın eski futbol takımını ve yaşadığı gençlik anılarını anlattı. Kitabın içindeki birkaç ada hikayesini kaleme alan Nelly Barokas ise bu kısa anlatıları kitaptan okuyarak paylaştı. 

Arada katılımcıların anlattıkları hatıralar ve komik anılar dinleyicileri keyiflendirdi. İlk aşklar, yaptıkları haylazlıklar, diskoteklerdeki romantik geceler dile getirildi. Erol Büyükburç, Adriano Celentano, Peppino di Capri ve Marc Aryan’ın video ile gösterilen şarkılarını dinlemek çok keyifli ve nostaljik bir atmosfer yarattı.

80’lerin gençlik kuşağından, şimdi İsrail’de yaşayan Dr. Yael Çittone ve Selin Benbassa da kendi dönemlerinin anılarını anlattılar.

Etkinlik ‘Ada Sahillerinde Seni Bekliyorum’ adlı şarkının hep birlikte söylenmesiyle son bulurken katılımcıların yüzlerinde memnuniyet gözlemleniyordu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün