Şanghay´da Türk Musevileri Müzesi tanıtıldı

Şanghay Yahudi Mülteciler Müzesi´nin içinde bulunan Baluoho Merkezi´nde Türk Musevileri Müzesi´nin tanıtımı yapıldı.

Toplum
9 Kasım 2022 Çarşamba

‘Dünyadaki Yahudi Müzeleri’ başlıklı sergi geçtiğimiz hafta Salı günü Yahudi kültürü, tarihi, sanatına adanmış dünyanın en prestijli ve orijinal müzelerinden bazılarını Çinli izleyicilere buluşturdu.

İsviçre, Brezilya, Danimarka, Prag, Sydney, Toledo, Viyana ve Alaska’nın aralarında bulunduğu 20 kadar farklı ülkeden seçilen müzelerden biride biz olduk. Türk Musevileri Müzesi'nin tarihsel arka planı, kalıcı koleksiyonu, etkinliklerimiz gibi birçok alanda tanıtımımız yapılmış oldu.

Şanghay Yahudi Mülteciler Müzesi (SJRM), 2007 yılında, İkinci Dünya Savaşı sırasında 20.000'den fazla Yahudi mültecinin yaşadığı Hongkou Bölgesi'nin tarihi bölgesindeki Ohel Moshe Sinagogu'nda kuruldu. SJRM başlangıçta 900 metrekarelik bir alanı kapladı, Ohel Moshe Sinagogu, iki binası ile İsimler Duvarını (İkinci Dünya Savaşı sırasında Şanghay'da yaşayan Yahudi mültecilerin 19.000'den fazlasının isimleri oyulmuş) içeren 4500 metrekarelik bir kompleks haline getiren bir genişleme geçirdi. Müze, 2020'nin sonunda yüzlerce yeni hikaye ve sergilenen nesneyle yeniden açıldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün