Artweeks@Akaretler Başlıyor

Tuna SAYLAĞ Sanat
7 Kasım 2022 Pazartesi

Artweeks@Akaretler’in yedinci edisyonu, 2-13 Kasım tarihleri arasında izleyiciler ile buluşuyor. Bilgili Sanat ve Sabiha Kurtulmuş’un organize ettiği, farklı disiplinlerden birçok özgün ve yeni eserin sunulduğu etkinliğe, Ambiedexter, Anna Laudel, Arton, Bosfor, Büyükdere 35, Difo, Dpğançay Müzesi, Ferda Art Platform, Galeri 77, Galeri Nev, Krank, Labirent, Martch, Merkur, Mine Sanat Galerisi, Mixer, Onearc, Öktem Aykut, Pi Artworks, Pilevneli, Sanatorium, The Empire Project, The Pill, Versus ve X-ist gibi galeriler katılıyor.

‘Zeitgeist’

Jülide Günce’nin ‘Zeitgeist-Zamanın Ruhu’ sergisi 10 Kasım’a kadar Goba Art&Design’da sanatseverlerle buluşmaya deva ediyor. Eserlerinde, doğurganlıkla ve sürdürülebilirlikle eşdeğer olan tek mutlak yaratıcının doğa olduğu kavramlarını formlarına yansıtan, iç mimarlık kökenli sanatçı, sergisiyle zamanın ruhunu yansıtıyor.

ENKA Fazıl Say ve Friedemann Eichhorn ağırlıyor
Keman sanatçısı Friedemann Eichhornun da yer alacağı 10 Kasım tarihindeki konserde, Fazıl Say’ın, piyano ve keman için yeni bir uyarlamasını yaptığı, Wagner’in ünlü Tristan ve İsolde Operasındaki Prelüd ve Aşk Ölümü parçaları Türkiye’de ilk kez dinleyiciyle buluşacak. 19. yüzyıl Almanya’sının hem romantik hem oda müziği dağarcığının en önemli eserlerinin de yorumlanacağı gecede, ayrıca Schumann’ın Keman ve Piyano için Sonat No. 1 Minör, Op. 105 eseri, Dietrich/ Schumann/Brahms’ın birlikte bestelediği dört bölümlü bir çalışma olan Frei Aber Einsam yani Hür Ama Yalnız anlamına gelen F-A-E sonatı ve Say’ın Kaz Dağları keman ve piyano sonatı seslendirilecek. 

Feyzan Alasya ‘Gündüz Düşü’ ile Galeri Diani’e

Feyzan Alasya, ‘GÜNDÜZ DÜŞÜ / DAY DREAM’ adlı sergisiyle, 5-26 Kasım tarihleri arasında Galeri Diani’de! Eserlerinde gerçekleri şiirsel bir dille yansıtan sanatçı hüznü, acıyı ve umudu izleyenlere aynı anda haykırıyor. Bu yolla dünyayı anlamaya ve çözümlemeye çalışan Alasya, mitolojik figürleri,  günümüzü çağrıştıran desenlerle aynı uzamda kullanarak önceyi, şimdiyi ve sonrayı birlikte değerlendiriyor.

CRR'de Viyana klasikleri

5 Kasım akşamı Şef Murat Cem Orhan yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası, dört büyük dünya yıldızına eşlik edecek. Klarnet sanatçısı Sabine Meyer, fagot üstadı Dag Jensen,obuacı Lucas Macías Navarro ve korno sanatçısı Bruno Schneider Mozart, Beethoven veJ. Haydn'ın eserlerinden oluşan bir seçki sunacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün