ŞALOM VE 75 YIL

Feride PETİLON Yaşam
2 Kasım 2022 Çarşamba

1980’lerin başındayız. Arşive bakarsam tam tarih verebilirim… Nana, Lizi ve Mery ile yollarım kesişti. “Şalom’a yazar mısın?” diye sordular. Heyecanımı anlatamam… İlk görevimi bekliyorum ve aynı hafta telefon çalıyor. “Nelly Gavriyeloğlu’nun takı sergisi var. Röportaj yapar mısın?” Elbette diyorum ve elimde bir ses kayıt cihazı yanımda kadim dostum Dora Debahar (rahmetle anıyorum) yola koyuluyoruz. O günden bu güne zaman zaman aralıklarla da olsa telefonum hep gazete için çaldı. Ve her defasında görevimi yapabilmemin mutluluğunu yaşadım. Yazı dizileri gerçekleştirdim. Ünlü kişilerle röportaj yapma ayrıcalığını yakaladım. Kurum, dernek vakıf yönetim kurulları değişikliklerinde söyleşiler yaptım. Türk Yahudi Toplumuna herkesin elinden geleni yapması gerektiği mottosunu hiç unutmadan yıllardır yazılarımı yazıyorum. Bugünlerde ise (son 7 yıldır) Şalom Dergi için araştırma yazıları ile üniversiteye gitmeye başladım adeta. Elbette gazete yıllarımdan kalma alışkanlıklarım ile röportajlar yapmaya da devam etmiyor değilim.

Şalom Gazetesi sadece bir gazete değildir. Şalom Gazetesi bir hatıra defteri gibidir adeta. Türk Yahudi Toplumunun olduğu kadar yurt dışında da Yahudilerin giyim kuşamdan, yemek kültürüne, yaşam şeklinden eğlence eğilimlerine kadar ortaya koyan bir arşivdir. Dolayısıyla günü gelince başvurulacak bir kaynaktır. Şalom Gazetesini kuran değerli büyüklerimize de kalben teşekkür ediyor, varılan noktaya varmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Gönüllü ekipler profesyonel edası ile yaptıkları işe sahip çıktılar. Profesyonel çalışan ekipler de her türlü detay ile tek tek ilgilendiler

Bugün 75. yılını kutlayan gazete konuları, yazarları, yorumları ile gelişen gelişmeye devam eden bir yayın kuruluşu. Umarım uzun yıllar daha yayın hayatına devam eder. Ve Şalom Dergi de bir kültür dergisi olma misyonu ile bizleri bir masa etrafında toplamayı başarır.

Nice 75 yıllara Şalom gazetesi. Nice 100 sayılara Şalom Dergi… Sizlerle olmak bir mutluluk. El Amaneser’i de asla unutmamak gerek. Bir lisanın var olması için verdiği savaş takdire değer. El Amaneser’in yurt dışında vardığı nokta için tüm El Amaneser yazarlarını yürekten kutluyorum.

Yazmak bir aşktır. Sevgili gençler elinize kalem, günümüzde klavye, almayı deneyin yazdıkça özgürleşeceksiniz. Yazdıkça kendinizi, ifade edebilme yetisini elde edeceksiniz. Ve hayatınıza yazmayı eklediğiniz zaman yaşama bakış açınız da değişecek yürüdükçe gördüklerinize görebildiklerinize şaşıracaksınız. Attığınız her adımda yazacağınız satırları tasarlıyacaksınız.

Sevgili gençler çalışmaktan çekinmeyin artık sizleri görmek istiyorum başrollerde.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün