Or Yom´da Sukot tüm hafta boyunca farklı etkinliklerle kutlandı

Toplum
26 Ekim 2022 Çarşamba

14 Ekim Cuma günü Or Yom’da Sukot’un anlam ve önemi gereği kurulan suka’da bir bağışseverin katkılarıyla döner günü düzenlendi. Bir başka bağışçının da ince düşüncesiyle eklenen müzikli eğlence, günü unutulmaz kıldı. Yemeğe kalabalık bir katılımın olması, bu keyifli ortamda gerek pansiyonerler, gerek profesyonel çalışanların, gerekse gönüllülerin bol bol özlem gidermelerine ve keyifli bir gün geçirmelerine vesile oldu.

Ayrıca hafta boyunca suka’da sofralar kuruldu ve bir kez daha gelenekler unutulmadan gerektiği gibi yerine getirilmiş oldu.

16 Ekim Pazar günü ise Sukot Bayramı nedeni ile Or Yom’u ziyaret eden Clara Seren Amram ve kardeşi Benny Seren çay saatinde pansiyonerlere hoş saatler yaşattılar.

Yurt dışında yaşayan ve hahamlık yapan Benny Seren’in Sukot’un dini ritüelleri içinde olan hareketleri pansiyonerlerle yapması güne ayrı bir anlam kattı.

Ayrıca davet ettikleri gitarist Hrant Levon Karahan'in geniş nostaljik repertuarı sayesinde söylediği güzel şarkılara tüm pansiyonerler ve gün içinde kurumda bulunan gönüllüler dansları ile eşlik etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün