Adidas, antisemit açıklamalar yapan Kanye West ile ortaklığını bitiriyor

Adidas son dönemde yaptığı antisemit açıklamalarla tartışma yaratan ABD´li rapçi Kanye West ile ortaklığını bitirmek için harekete geçti.

Dünya
25 Ekim 2022 Salı

Ünlü şarkıcı son zamanlarda Yahudi karşıtı açıklamalarda bulunmuş ve Paris Moda Haftası’nda üzerinde ‘Beyazların Hayatı Önemlidir’ yazan bir kıyafet ile katılmıştı. Adidas’tan ismini açıklamayan yetkililer, West ile ortaklıklarını bitirmek için harekete geçtiklerini duyurdu.

2013 yılında başlayan ortaklıktan bu yana Adidas bünyesinde Kanye West tarafından tasarlanan Yeezy koleksiyonu, Adidas’ın toplam satışlarının yüzde 8’ine denk geliyordu.

Daha önce GAP ve Balenciaga gibi markalar da West’in açıklamaları sebebiyle ortaklıklarını rafa kaldırmıştı. West konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL) CEO'su Jonathan Greenblatt, Adidas'a, West’in ürünlerini piyasaya sürmeye devam etmelerinden duyduğu endişeyi dile getiren ve şarkıcının giderek artan Yahudi karşıtı yorumları nedeniyle ortaklıklarını bitirmeye çağıran bir mektup göndermişti.

ADL'nin Adidas'a gönderdiği mektubun ardından West, ‘‘Adidas beni bırakamaz" açıklamasını yapmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün