Film yıldızlarından Tel Aviv LGBTQ Film Festivali´ni boykota karşı ret mektubu

Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) Hareketinin İsrail´de düzenlenen Tel Aviv Uluslararası LGBTQ Film Festivali´ni (TLVFest) boykot etme çağrılarına yanıt olarak, 200´den fazla ünlü isim boykota karşı bir mektup imzaladı.

Dünya
24 Ekim 2022 Pazartesi

BDS Hareketi web sitesinde yer verdiği paylaşımında, "TLVFest, İsrail'in apartheid politikalarını gizlerken ilerici bir imaj yansıtmak için LGBT haklarını alaycı bir şekilde sömüren bir İsrail hükümeti propaganda stratejisidir" ifadelerini kullandı. BDS hareketi festivalin boykot edilmesini ve sanatçıların filmlerini festivalden çekmelerini istedi.

Ünlü film yıldızları, boykot çağrılarına yanıt olarak imzaladıkları mektupta, “Sanatçıları, filmlerini festivalden kaldırmaları için yanlış bilgilendirmeye ve festivale katıldıkları için onları utandırmaya çalışan boykot aktivistlerinin savunduğu bölücü söylemlere karşı tüm katılımcı film yapımcılarıyla birlikteyiz. Festival’deki filmler, Yahudileri, Arapları, her ırktan ve etnik kökenden insanları sanat sevgisi altında bir araya getirmek, hikayelerini anlatmak ve halklar arasında köprüler kurmak gibi ortak bir amaca sahip. Her yıl düzenlenen TLVFest, Filistinliler de dahil olmak üzere her kökenden film yapımcısının filmlerini de içeriyor. Bu nedenle hem İsrail'de hem de dünyadaki LGBT bireyler için daha parlak bir gelecek yaratmaya çalışan TLVFest’i boykot etme girişimlerini reddediyoruz’’ denildi.

Mektubu imzalayanlar arasında Neil Patrick Harris, Mayim Bialik, Mila Kunis, Helen Mirren, Zach Quinto, Sia ve Gene Simmons da yer alıyor.

27 Ekim'den 5 Kasım'a kadar TLVFest kapsamında 39 ülkeden 182 film gösterilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün