Trump, antisemit paylaşımlar yapan Kanye West´i övdü

ABD eski Başkanı Donald Trump, Amerikan Yahudilerini küçümsemesinin ardından, son zamanlardaki Yahudi karşıtı söylemleri nedeniyle eleştirilen rapçi Kanye West´i övdü.

Dünya
20 Ekim 2022 Perşembe

Trump Muhafazakâr Salem News’a verdiği röportajda Kanye West’in açıklamalarını görmediğini ancak rapçinin 6 ve 7 Ekim'de Fox News’da yayınlanan röportajını izlediğini belirtti.

West'in antisemit sözleri, kamu görevlilerinin, ünlülerin ve hayranlarının ona karşı tavır almasına yol açmıştı. Trump ise İsrail'e verdiği desteği takdir etmeyen Amerikalı Yahudileri aşağıladığı için geniş çapta eleştirilmişti.

Salem News'e konuşan Trump, ‘‘West beni çok seven, bana düşkün, harika biri. MAGA* hareketinde harikaydı’’ dedi.

Trump, West ile telefonda konuştuğu ve akşam yemeği için buluşma planlarının olduğu açıkladı. Trump’ın açıklaması West'in muhafazakarların hâkim olduğu sosyal medya uygulaması Parler'ı satın alacağının söylemesinden kısa bir süre sonra geldi.

*MAGA: ‘Make America Great Again’ Amerikalı politikacılar tarafından kullanılan bir kampanya sloganı. Bunu ilk olarak Ronald Reagan, 1980 başkanlık kampanyası sırasında kullanmıştı. Son olarak da Donald Trump tarafından 2020 başkanlık kampanyasında kullanılmıştı. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün