İngiliz TV kanalı yeni programı için Hitler´in tablosunu satın aldı

Jimmy Carr tarafından sunulacak olan programda, seyirciler ´sorunlu´ sanatçılar tarafından yapılmış eserlerin parçalanıp parçalanmaması hakkında oy verecek.

Dünya
19 Ekim 2022 Çarşamba

İngiliz TV kanalı Kanal 4, stüdyodaki izleyicilerin program sunucusunun konu edilen eseri parçalaması veya parçalamaması konusunda oy verecekleri yeni bir televizyon programı için, Adolf Hitler tarafından yapıldığı iddia edilen bir eseri satın aldı. 

Söz konusu TV projesi bir antisemitizm takipçisinin protestosuyla karşılaştı. İtirazın içeriğinde Hitler'in sanat eserinin eğlence amacıyla kullanılmaması gerektiği konusunda uyarı yer aldı. 

Guardian gazetesinde yayınlanan bir röportajda kanalın program yönetmeni Ian Katz'ın belirttiğine göre tablo, Kanal 4 tarafından satın alınan birkaç 'sorunlu' sanatçının eserinden biri ve program sanatın onu yaratan kişiden ayrı tutulup tutulamayacağı konusunu araştıracak. 

Programda kullanılması planlanan diğer sanat eserlerinin arasında hüküm giymiş pedofil Rolf Harris'in ve kadın hareketi #MeToo dönemi sonrasında kadınlarla ilişkileri inceleme altına alınıp bazı kişilerin de eserlerini kadın düşmanı olarak eleştirdiği ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso'nun eserleri bulunmakta. 

Katz programın konseptini anlatırken, "Her sanat eserinin bir savunucusu var. Yani Hitler'in de bir savunucusu var. Bu kişi Hitler'i savunmayacak, fakat bir sanat eserinin var olması ya da olmamasının onun ahlaki karakteriyle ilgili olmadığını savunacak" ifadelerini kullandı. 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün