İranlı sporcu başörtüsüz yarıştı

Spor
19 Ekim 2022 Çarşamba

İran'da 13 Eylül günü başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ardından komalık bir halde kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolar devam ediyor.

İranlı sanatçıların, ünlülerin, sporcuların destek verdiği protestolar polisin sert müdahalesinde onlarca insanın hayatını kaybetmesine rağmen devam ederken İran rejimini kızdıracak son protesto Seul'den geldi. Şimdiye kadar İran'ın başörtüsü kuralı nedeniyle birçok kadın sporcu yurtdışında yarışma şansını kaçırırken Seul'de düzenlenen Olimpiyat elemelerinde İran'ın milli sprocusu Elnaz Rekabi, başörtüsü olmadan katıldı.

Şimdiye kadar tüm yarışmalara başörtüsü ile katılan Rekabi, Seul’de bir ilke imza attı. İran’daki kadınlara destek veren milli sporcu Rekabi, başı açık yarıştı. 

İran rejimine karşı gelenler ve İranlı kadınların özgürlüğünü destekleyen binlerce kişi Elnaz Rekabi'nin videosunu sosyal medyada paylaştı ve destek verdi. Birçokları, “Bu İran için büyük bir adım” yorumunda bulundu.

Rekabi’nin büyük yankı uyandıran görüntülerinin ardından ise, sporcunun güvenliği için endişeler arttı. Rekabi’nin ailesi, pazartesi akşamından beri kendisinden haber alamadıklarını belirtirken, kaybolan sporcunun kaçırılarak ülkesine götürüldüğü söylemleri sosyal medyada yer buluyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün