Gönül Nuhoğlu´nun BeetopiaChapter II Projesi Collect Gallery´de

Tuna SAYLAĞ Sanat
19 Ekim 2022 Çarşamba

Gönül Nuhoğlu’nun BeetopiaChapter II adlı projesi, 15 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında Collect Gallery’de izleyiciyle buluşuyor. Nuhoğlu, sergide yer alan enstalasyon, heykel, fotoğraf ve video çalışmalarıyla baskıcı iktidar yapılarına yeni panzehirler bulmanın ve doğayı kendi simbiyozuyla (ortak yaşam) iç içe kavrama ihtiyacının altını çiziyor.

Play It Again/ Tekrar Çal CRR’DE

Klasik müziği gençlerle buluşturan Igudesman & Joo Türkiye’de ilk kez seslendirecekleri Play It Again/Tekrar Çal şovları ile 22 Ekim’de Cemal Reşit Rey Konser Salonunda seyirci ile buluşacak. Igudesman & Joo’nun üçüncü çift kişilik konser gösterisi olan Play It Again müzikseverlere bambaşka bir konser deneyimi yaşatacak.

 

Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet

Yapı Kredi Kültür Sanat, Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet isimli güncel sanat sergisine ev sahipliği yapıyor. Farklı coğrafyalarda yaşanan adaletsizliklere aşk, umut ve direnişle bakmayı öneren sergi, 2 Ocak 2023 tarihine kadar Yapı Kredi Kültür Sanat Galeri’de ziyaret edilebilir. İsmini sanatçı Hale Tenger’in aynı adlı ses yerleştirmesinden alan sergi, yeni eserlerin yanı sıra güncel sanatçıların yakın dönemde üretilmiş fotoğraf, yerleştirme, video ve duvar resimlerine yer veriyor. Forensic Architecture, Larissa Araz, Adalet Atlası, Sevgi Aka, Babi Badalov, Savaş Boyraz, Mustafa Emin Büyükcoşkun, Ayşe Draz, Marianne Fahmy, Dana Kavelina, Jasper Kettner & İbrahim Arslan, Şafak Şule Kemancı, Rojda Tuğrul, Hale Tenger, Aslı Uludağ, Viron Erol Vert, Cansu Yıldıran ve István Zsíros’ın çalışmalarıyla katkıda bulunduğu serginin küratörlüğünü Didem Yazıcı ve Peter Sit üstlendi.

 

‘İstanbul’a Reverans’

Şule Gazioğlu Art & Design, fotoğraf sanatçısı ve film yönetmeni Annette Louise Solakoğlu'nun solo sergisi İstanbul’a Reverans’ı sanatseverlerle buluşturuyor. İsveçli-Alman sanatçının İstanbul’un mimarisi ve günlük yaşamı temasıyla, son 15 yılda çalıştığı siyah-beyaz fotoğraflarından oluşan sergi, 20 Ekim-20 Kasım günleri arasında Şule Gazioğlu Art & Design Galeri’de izlenebilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün